Mainos

”Tur­val­li­suu­des­ta ei kannata tinkiä” – Näin tun­nis­tat laa­duk­kaan tram­po­lii­nin

Trampoliini on perheiden kestosuosikki, joka kuuluu jokaisen pientalon pihaan. Testivertailu osoittaa, että trampoliinien turvallisuudessa ja rakenteessa on suuria eroja.

-

Trampoliinihyppely on suosittu liikuntamuoto etenkin lasten keskuudessa. Koska kyseessä on vauhdikas laji, on trampoliinin valinnassa syytä kiinnittää erityishuomiota turvallisuuteen.

Laaja ruotsalainen trampoliinivertailu paljastaa, että eri trampoliinimerkkien laadussa on suuria eroja, kertoo Kuntokaupan tuotekoordinaattori Tapio Wallgren.

- Edullisimmat alle 300 euron trampoliinit ovat usein rakenteeltaan todella kevyitä, eikä pehmusteisiin, osien kestävyyteen tai tuotteen turvallisuuteen ole panostettu. Halvoissa malleissa jalka voi joutua jousien väliin ja auki jäänyt tai rikkoutunut vetoketju saattaa aiheuttaa vaaratilanteita. Halpamalleissa on usein noin vuoden takuu, kun taas laatumerkeillä takuu voi olla jopa 8 vuotta.

Tällainen on turvallinen trampoliini

Testivertailussa tutkittiin trampoliinien vakautta, jousitusta ja turvallisuusratkaisuja, joissa havaittiin suuria eroja. Testin voitti ylivoimaisesti hollantilainen BERG Favorit, joka sai ainoana trampoliinina täydet viisi tähteä turvallisuutensa ja laadukkaan rakenteensa ansiosta.

Wallgren kertoo, että laadukkaan trampoliinin tunnistaa mm. jämäkästä rungosta ja laadukkaasta jousirakenteesta. Myös itsestään magneetilla sulkeutuva turvaverkko lisää turvallisuutta, sillä tällainen verkko ei voi jäädä vahingossa auki.

Laadukas trampoliini on sijoitus hyvinvointiin

Kuntokaupan Wallgren suosittelee trampoliinia kaikille ja painottaa, että turvallinen ja laadukas trampoliini palvelee pitkään ja mahdollistaa monipuolisen kuntoilun kotipihassa.

- Trampoliinihyppely on hauska ja tehokas liikuntamuoto, joka kehittää lihaksia, tasapainoa ja koordinaatiota. Turvallinen trampoliini on loistava ja pitkäikäinen sijoitus lasten liikuntaan, terveyteen ja hyvinvointiin. Eikä trampoliinitreenistä ole haittaa aikuisillekaan!

Artikkelissa mainitut tuotteet

Testivoittaja BERG Favorit -trampoliini

Tilaa tästä: https://www.kuntokauppa.fi/berg-favoritLähde: https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/studsmatta-trampolin