Tuuli hait­ta­si Kär­ki­nie­men mes­ta­ruus­mit­te­löi­tä vii­kon­lop­pu­na

Jani Ojala katselee saappaan lentorataa. Tuuliseinä pysäytti korkean lennon hieman 30 metrin jälkeen, mutta kun kenttä käännettiin, heitto kantoi yli 45 metriin ja SM-pronssiin. Veeti Vuorella oli onnistunut viikonloppu. Linkopalloa päälajinaan ja ikäluokkaennätyksen arvoisesti heittävä nuorukainen pärjäsi komeasti myös saappaanheitossa. Perinnesaappaita suoraan marketin hyllyltä. Valinnanvaraa piti olla, sillä naiset ja lapset heittivät pienempää saapasta kuin miehet, minkä lisäksi heittokäsi ja oma mieltymys määritti, kumman jalan saapas lentää pidemmälle.
Jani Ojala katselee saappaan lentorataa. Tuuliseinä pysäytti korkean lennon hieman 30 metrin jälkeen, mutta kun kenttä käännettiin, heitto kantoi yli 45 metriin ja SM-pronssiin.
Jani Ojala katselee saappaan lentorataa. Tuuliseinä pysäytti korkean lennon hieman 30 metrin jälkeen, mutta kun kenttä käännettiin, heitto kantoi yli 45 metriin ja SM-pronssiin.
Kuva: Tiina Niinimaa

Jokela-Pattijoki kyläseura ry:n ja Ruukin Innon järjestämissä perinne saappaanheiton SM-kisoissa lauantaina meinasi heitot pysähtyä kuin seinään tuuliolosuhteiden takia. Aniharva heitto lensi yli 40 metrin, vaikka lajin rankinglistoilla kärkitulokset huitelevat miesten sarjassa yli 50 metrissä. Lopulta kenttä päätettiin rajata uudestaan ja yleiset sarjat päästiin heittämään myötätuulessa. Miesten suomenmestaruuden vei nimiinsä JoPa:n Markku Lattunen 48,58 metrin heitolla. Naisten sarjassa mestaruus lähti Leppävirran Urheilijoita edustaneen Pirjo Saukkosen mukaan 31,53 metrisellä heitolla.

Sunnuntaina heitetty linkopallo ei ollut yhtä herkkä tuulelle. Jälleen kerran miesten sarjassa mestaruus matkasi Raaheen Jokela-Pattijoki kyläseuraa edustaneen Jani Ojalan mukana. Ojalan viikonloppu oli monella tapaa onnistunut, sillä mies pokkasi itselleen myös saappaanheiton SM-pronssia. Naisten sarjassa pisimmästä heitosta vastasi ja maailmanmestariksi kruunattiin lumijokinen Milla Koski-Vähälä.

Huipputuloksia tahkosi myös ruukkilainen Veeti Vuori, joka leiskautti lauantaina perinnesaapasta peräti 22,45 metrin verran ja voitti ikäluokkansa, eli 9-vuotiaiden poikien sarjan kirkkaasti. Miesten yleisessä sarjassa nuorukaisen heitto kantoi kuudenteen sijaan.

– Enpä ole juuri saapasta treenannut, linkopallo on mun päälaji, Veeti kommentoi vaatimattomasti.

Lauantain lisälajina olleesta ämpärin kannen heitostakin Veeti pokkasi kirkkaimman mitalin, eikä viikonlopun saavutukset jääneet vielä siihenkään. Sunnuntaina nuorukainen paranteli 9-vuotiaiden poikien linkopallonheiton maailmanennätystä peräti 38 sentillä lukemiin 23,83 metriä.

Tuloksia

18.7. Perinnesaappaanheiton SM

Miesten yleinen sarja: 1) Markku Lattunen JoPa 48,58 2) Juha Korpi JoPa 45,66 3) Jani Ojala JoPa 45,35

Naisten yleinen sarja: 1) Pirjo Saukkonen LepU 31,53 2) Eija Isaksson KorsKa 22,60 3) Annika Ojala JoPa 22,45

19.7. Linkopallonheiton MM

Miesten yleinen sarja: 1) Jani Ojala JoPa 65,20 2) Petri Liikanen JoPa 64,50 3) Markku Lattunen JoPa 55,29

Naisten yleinen sarja: 1) Milla Koski-Vähälä 51,71 2) Pirjo Saukkonen LepU 41,50 3) Teija Aho PuPo 40,15