Lukijalta
Mielipide

Ui­ma­reis­sul­la Lehon ran­nas­sa

Tässä seinän vierustalla istuessa katson, kun vesi jo tippuu räysäältä ja talitintit laulaa kevätlaulujansa. Niin hiipi väkisinkin mieleen jo ensi kesän uinti ja kalareissut. Mutta täytyy vielä muistella viimme kesän muistoja.

Oli sievä heinäkuun ilta. Ajattelin että kävisi tuolla Lehon rannassa uimassa. Kun sinne on tehty uinti- ja virkistyspaikka ihmisille. Mutta eipä ollut uimapukua, piti käyvä Haapavedeltä hakemassa. Aivan asiakseen, ostin aivan parasta kertoo.

Eiköhän tuo kalliiksi tullut, sai halapahallissa eurolla oikein pullakahavit. Niinpä sitten koitti kaunis heinäkuun ilta, kun lähin sinne uintipaikalle, mutta otin varalta virvelin ja rillimakkaraa matkaan että, jos narrais ahvenia ajan kuluksi.

Siinä istuin kivellä heittelin virvelintä. Hiljaista oli, sääski vain inisi korvassa. Tulihan sinne viimein autokin, kaksi naista oli. En viihtinyt vilikuilla sitten vasta vähän nurkka silimällä vilikasin, kun alkoi kuulua veten pärskeltä. Sittenpä katonkin silimät pyöriänä.

Siinä seisoivat naiset täysissä tamineissa auton vieressä koiria oli tultu uittamaan. Siellä uivat ja kävivät välliin hietikolla karvoja puistelemassa. Hetken oli taas hiljaista, kun kuului taas auton ääni. Kaksi maasturia tuli sinne, ajoivat suoraan veteen ja pyörivät kuin ralliautot. Sinnepä liukeni pölyt ja öljyt.

Tulihan sinne viimmein autolasti lapsiakin. Menivät samaan lätäkköön. Iloisesti uivat onnellisen tietämättömänä elollisista käviöistä. Niinpä sitten minäkin lähin makkaranpaistopaikalle ja siinä istuessa ajattelin, että ei pahaa, että ei jotakin hyvää.

Ei tarvitse ostaa kalliita aurinkovoiteita, käypi samat voiteet kesällä ja talvella. Oikein kunnon nopilit. Ja kaiken lisäksi vielä karvat jalkapohjiin. Harmittaa vähän, kun jäi tuo uimapuku käyttämättä.

Kun ei sitä ennen tarvinnut, kun oli niin puhtaat uimarannat. Pitänee ostaa uusi puku, vettä hylkivä, veen pitävä puku. Voisihan sinne laittaa varoituskyltit tärkeysjärjestyksessä. Että ei jäisi auton alle. Ensin koirat - autot ja viimeksi lapset.

Eipä muuta kuin hyvää kesän odotusta kaikille.