Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vain tar­kis­tet­tua tietoa

Tällä viikolla vietetään Uutisten viikkoa, joka ennen tunnettiin Sanomalehtiviikkona. Teemana on: Väärä tieto leviää nopeammin kuin mikään virus.

Uutisten viikon tutkimuksena Uutismedian liitto julkaisi, kuinka uutiset ovat tärkeä osa nuorten media-arkea. Tutkimustuloksen mukaan noin puolet 13–18-vuotiaista seuraa uutisia päivittäin. Vain kolme prosenttia nuorista kertoo, ettei seuraa uutisia lainkaan. Uutisten seuraaminen on lisääntynyt korona-aikana.

Nuoria kiinnostavat isot uutisaiheet maailmalla ja Suomessa. Myös paikallisuutiset kiinnostavat. Valtaosa nuorista uskoo suomalaisten uutismedioiden korkeaan laatuun. He luottavat omaan kykyynsä arvioida uutisten luotettavuutta.

Viime viikonloppuna aina tiistaihin asti monen Siikajokilaaksosta paikallisuutisia seuraavan mielessä oli kysymys, miksi lehti ei uutisoi, mistä Kestilässä liikenneonnettomuudessa menehtyneet olivat kotoisin. Toimituksen tiedossa oli pian onnettomuuden jälkeen luotettavalta taholta kuultu tieto, että onnettomuudessa menehtyi Vaalasta lähtöisin olevia henkilöitä. Mutta koska poliisi ei viranomaisena vahvistanut onnettomuuden uhrien henkilöllisyyttä, ei tätä tietoa kerrottu lehden uutisvirrassa. Vasta kun faktat vahvistettiin poliisin toimesta, voitiin tehdä tarkempi uutinen ja kertoa myös, mistä päin Pohjois-Pohjanmaata menehtyneet olivat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.