Valp­pain mielin uuteen puis­toon

Pyhäntä
Pyhännän maa- ja kotitalousseuran leaderrahoitteinen liikennepuistohanke alkaa hahmottua hankeväen lisäksi myös kyläläisille. Pohjatyöt on tehty ja pinta odottaa sekä asfalttia että istutuksia ruoho- ja katepintoineen. Valmista pitäisi olla loppukesästä. Uusi liikennepuisto sijoittuu aivan monitoimipuiston viereen viime kesänä avatun liikekeskuksen ja kirjaston väliin. Puistosta löytyy muun muassa liikenneympyrä ja oikeat toimivat liikennevalot. Eliisa Liukko, Marja Sydänmetsä ja Timo Aitto-oja tarkastelevat ajoratojen laidoille tulevien pikkurakennusten paikkoja. <p>Yhdessä tehden, vastuuta jakaen. Eliisa Liukko, Marja Sydänmetsä ja Mervi Karttunen pohtimassa varastorakennuksen katemateriaalia.</p> <p>Loppukesästä nähdään, millaisen kylän maa- ja kotitalousseura liikennepuiston raitin viereen pystyttää! Marja Sydänmetsä on toiminut rakennusmaalarina.</p>
Pyhännän maa- ja kotitalousseuran leaderrahoitteinen liikennepuistohanke alkaa hahmottua hankeväen lisäksi myös kyläläisille. Pohjatyöt on tehty ja pinta odottaa sekä asfalttia että istutuksia ruoho- ja katepintoineen. Valmista pitäisi olla loppukesästä.
Pyhännän maa- ja kotitalousseuran leaderrahoitteinen liikennepuistohanke alkaa hahmottua hankeväen lisäksi myös kyläläisille. Pohjatyöt on tehty ja pinta odottaa sekä asfalttia että istutuksia ruoho- ja katepintoineen. Valmista pitäisi olla loppukesästä.
Kuva: Anna Hämeenaho

Pyhäntästen valppaus ja huoli kasvavien lasten liikennekäyttäytymisestä herätti idean opettavaisesta teemapuistosta.

– Tuli monta vähältä piti tilannetta, että lapset meinasivat jäädä auton alle, Pyhännän maa- ja kotitalousseuran puheenjohtajana aiemmin toiminut Maija Alapere muistelee.

Seuran naiset eivät ole tottuneet lorvimaan. Mutta ennen kuin liikenneteemainen puistohanke pääsi alulle, haluttiin kirkonkylään kaikenikäisiä palveleva monitoimipuisto. Se tehtiin ja nyt ollaan jälleen uuden edessä.

Loppukesästä avattavan liikennepuiston pohjatyöt on tehty, väylät odottavat asfalttia ja viheralueet omaa katettaan. Nykyisen puheenjohtaja Eliisa Liukon mukaan kiitos kuuluu kunnalle, joka pohjatöiden teon ohella on aina suhtautunut positiivisesti kylää kehittäviin hankkeisiin.

– Me on puolestamme haettu leaderrahaa puiston varustukseen ja muuhun rakentamiseen: sähkötöihin, valaistukseen ja valvontakameroihin, Liukko toteaa.

Suurimman kiitoksen saavat kuitenkin yhdistyksen puurtajat, jotka ovat auliisti ottaneet vastaan jaettuja vastuita.

– On hienoa, että on erilaisia lahjoja. Silloin tapahtuu, kun jokainen tuo kortensa kekoon, Liukko muistuttaa.

Ja niitä korsia reilun 40 000 euron hankkeessa ja sen omarahoitusosuuden täyttämisessä riittää.

– 9500 euroa on seuran rahallinen osuus, talkootyön osuus laskennallisesti hieman sitä isompi, Liukko kertoo.

Vielä pitää malttaa, mutta loppukesästä puistosta löytyvät niin polku- ja sähköautot, kuin myös miniatyyrirakennukset ja bensa-asema. Ja mikä hienointa: valoristeys.

– Tänne tulee myös automaattisesti toimivat liikennevalot, kunnan teknisen osaston päällikkö Timo Aitto-oja kertoo.

Tarkemmin aiheesta 28.5. Siikajokilaaksossa