Valta vaihtui Piip­po­lan JEDUlla

Siikalatva/Piippola
Marko Parhiala aloitti Jedun Piippolan yksikön koulutusjohtajana elokuun alussa. <p>Rouva oloneuvoksen kyltillä varustettu tandem kuljetti eläkkeelle jäävän koulutusjohtaja Hannele Siekkisen ansaitulle vapaalle. Uusi koulutusjohtaja Marko Parhiala sai kunnian toimia menopelin ohjaajana ja etupolkijana.</p>
Marko Parhiala aloitti Jedun Piippolan yksikön koulutusjohtajana elokuun alussa.
Marko Parhiala aloitti Jedun Piippolan yksikön koulutusjohtajana elokuun alussa.
Kuva: Anna Hämeenaho

Koulutuskuntayhtymä JEDUn Piippolan yksikkö sai uuden koulutusjohtajan Hannele Siekkisen jäätyä eläkkeelle.

Rakennusalan lehtorina toiminut Marko Parhiala oli tutustunut paikan atmosfääriin ja väkeen jo aiemmin lähityömaita valvoessaan.

– Ilmapiiri kertoo paljon ja jossain mielensopukassa alkoi pyöriä, että voisinko hakea. Piippola on JEDUn seitsemästä yksiköstä selkeästi pienin, joten sen kohtalo mietitytti.

Parhiala soitti suoraan ”terävään päähän” ja kysyi, missä mennään.

– Vararehtori Erkki Juolalta sain yksioikoisen vastauksen, että hommaa riittävästi opiskelijoita, niin silloinhan homma toimii, koulutusjohtaja naurahtaa.

Koulutusjohtaja näkee oppilaitoksessaan selkeän erityisvahvuuden.

– Tämän oppilaitoksen erityisluonne on sen monimuotoisuus. Muualta tulevana näen sen selvästi, mutta täällä se on jo niin takaraivossa, ettei sitä korosteta.

Piippolan yksiköllä on myös eri hankkeiden tuomaa kansainvälisyystaustaa. Se sopii hyvin opiskelijoiden ulkomaan työkomennuksia valvoneelle Parhialalle.

– Koen, että maailma on avoin joka suuntaan ja ihmiset ovat joka paikassa samanlaisia, oltiin sitten Bangladeshissä, Berliinissä tai Tampereella.

Samanlaisuuden keskellä erityisopiskelijoiden määrä kasvaa. Onneksi koulutusreformin tiputtamia ohjaajaresursseja ollaan hiljalleen nostamassa.

– Toivottavasti myös tukiverkostopalvelut pysyvät, jotta vastuuopettaja voi keskittyä opettamiseen. Meidän tärkein tehtävä on saada opiskelijat joko työelämään tai jatko-opiskelupolulle.

Lisää aiheesta sekä Hannele Siekkisen ajatuksia eläkkeelle jäämisestä seka 41-vuotisesta työurasta 20.8. Siikajokilaaksossa