Val­ta­kun­nan­sa­lis­ta Jo­ki­seu­dun Taksin tu­ki­koh­ta – kas­va­nut yritys tar­vit­si lisää tilaa

-
Kuva: Kirsi Junttila

Toista vuotta myynnissä ollut Jehovantodistajien valtakunnansali Ruukissa on saanut uuden omistajan. Rakennuksen on heinäkuun puolivälissä ostanut Jokiseudun Taksi Oy.

– Meillä on tällä hetkellä kymmenen taksia perheessämme, joten toiminnan laajennus pihapiiristä oli välttämätöntä, kertoo toimitusjohtaja Petri Turunen.

Aiemmin yritys on tunnettu nimellä Siikajoen taksi P.Turunen. Kun toiminimi muuttui osakeyhtiöksi maaliskuun alussa, muuttui nimikin Jokiseudun Taksiksi.

Taksitoiminnan kannalta uusi tukikohta on hyvällä paikalla Siikasavontien ja Ruukintien risteyksessä. Tontti on iso ja valmiilla parkkipaikalla on tilaa jopa muutaman kymmenen auton tarpeisiin.

– Tämä on hyvä paikka, ei häiritä muita, Turunen sanoo.

Rakennuksessa on tilaa 154 neliömetrin verran, ja uusissa liiketiloissaan Turunen aikoo myös majoittaa kuljettajia. Yrityksessä työskentelee tällä 10 kuljettajaa.

Valtakunnansali on rakennettu 1990 tuolloisen tavan mukaan talkootyönä yhden viikonlopun aikana. Myyntiin se tuli helmikuussa 2019, kun Ruukin Jehovantodistajien seurakunta yhdistyi raahelaisten kanssa. Oman talon ylläpito kävi raskaaksi pienelle Jehovantodistajien seurakunnalle.