Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Va­res­säi­käs­sä uin­ti­kiel­to – e.colit pauk­ku­vat yli rajojen

Ripulia aiheuttavaa e.coli -bakteereria on ollut yli raja-arvon Varessäikän uimavesinäytteessä ja rannalla on toistaiseksi uimakielto. Näyte otettiin maanantaina 14. elokuuta ja sen mukaan e.coli -suolistobakteeria on Varessäikän vedessä todella paljon.

Ympäristöterveydenhuoltoon kiirinyt tieto e.colien määrästä on vasta analyysin ensitietoa, eikä tarkkoja lukuja ole vielä saatavilla. Analyysi valmistuu ensi viikon alkuun mennessä.

Varmaa ei ole vielä sekään, mistä kolibakteerit ovat lähtöisin. Yksi mahdollisuus ovat linnut, joita pesii todella runsaasti Varessäikän tuntumassa olevalla kalliosaarella. Myös uimarannan lähialueet ovat lintujen suosiossa.

Toinen mahdollisuus on rannan hiekkapohja. Näytetteen ottaneen terveystarkastaja Sari Ouramon mukaan maanantaina oli todella tuulista ja aallokko oli sekoittanut veteen hiekkaa ja muuta pohjaan painunutta ainesta.

Varessäikän uimarannalta on otettu uusi näyte 15. päivä ja myös se on laboratoriossa tutkittavana. Ympäristöterveydenhuollosta tiedotetaan tilanteesta heti, kun analyysi valmistuu.