Mainos

Var­mis­ta net­ti­yh­tey­te­si yk­si­tyi­syys VPN-yh­tey­den avulla

Harva meistä todella ymmärtää, kuinka eri verkkopalvelut voivat kerätä käyttäjistään dataa. Vielä harvempi tiedostaa avoimien WiFi-verkkojen riskit. VPN-yhteyden käyttö lisää nettisurffailun turvallisuutta ja yksityisyyttä.

-

Oletko koskaan ajatellut, kuinka yksityistä nettisurffailusi todella on? Useat verkkopalvelut keräävät tänä päivänä käyttäjistään monenlaista dataa, josta monet käyttäjät eivät ole tietoisia. VPN-yhteys tuo lisäturvaa nettisurffailuun, parantaen samalla yksityisyyttä. Eri VPN-palveluntarjoajat voit vertailla helposti sivustolla VPN-yhteydet.fi.

VPN tuo yksityisyyttä nettiselailuun

VPN eli Virtual Private Network on teknologia, joka auttaa käyttäjiä parantamaan nettisurffailun yksityisyyttä ja turvallisuutta. VPN muodostaa kaiken tietoliikenteen ympärille eräänlaisen suojaputken, jolloin mahdolliset epärehelliset vakoilijat eivät pääse näkemään nettiyhteytesi kautta kulkevia tietoja.

Kun VPN on käytössä, laitteesi muodostaa ensin yhteyden yhteen tai useampaan palvelimeen, ja vasta sitten haluamaasi sivustoon. Normaalisti siis yhteys muodostetaan suoraan sivustoon, jolloin sivusto voi nähdä mm. laitteesi sijainnin ja IP-osoitteen. VPN-yhteyden kanssa sivusto näkee vain VPN-palveluntarjoajan (vaihtuvan) IP-osoitteen ja palvelimen sijainnin. VPN-palveluntarjoajilla IP-osoitteita ja sijainteja on käytössä valtava määrä, joka mahdollistaa nettiselailun aina eri IP-osoitteesta.

Avoin WiFi-verkko ja VPN

Kaikki meistä eivät tiedä, kuinka suuri tietoturvariski avoin WiFi-verkko todellisuudessa voi olla. Moni matkaaja käyttää julkisia, ilmaisia WiFi-verkkoja ulkomailla matkaillessaan todella huolettomasti ymmärtämättä sitä, kuinka vakoilijat voivat päästä kiinni nettiyhteyden kautta kulkeviin tietoihin. VPN tuo kuitenkin ratkaisun tähän ongelmaan. Luotettavan VPN-palvelun kanssa myös avoimet WiFi-verkot ovat pääosin turvallisia käyttää.

Mistä saan VPN:n käyttöön?

Markkinoilta löytyy tällä hetkellä paljon sekä ilmaisia että maksullisia VPN-palveluntarjoajia. Jopa jotkin nettiselaimet – kuten Opera – sisältää nykyään sisäänrakennetun VPN:n, joka parantaa selaimen kautta tapahtuvan surffailun yksityisyyttä. Esimerkiksi puhelimeen on kuitenkin hankittava erillinen VPN-sovellus, jotta yhteyden saa kokonaan suojattua. Markkinoilta löytyy monenlaisia ilmaisia VPN-palveluja, mutta näiden kohdalla tietoturvariskit ovat kuitenkin yleensä suuret: monien ilmaisten palvelujen ansaintamalli perustuu tavalla tai toisella käyttäjän tietojen myyntiin. Paras ratkaisu onkin hankkia maksullinen ja hyviä arvosteluja kerännyt VPN-palvelu.