Lukijalta
Mielipide

Vastaus lu­kois­ta

Siikajokilaakso-lehti on tilattava, maksullinen paikallislehti. Lehden tilaava eli maksava asiakas saa halutessaan kaikki lehtemme tuottamat sisällöt luettavakseen joko painettuna paperilla ja/tai internetissä näköislehtiversiona, ja lisäksi hän saa verkkopalvelumme käyttöönsä jatkuvan uutisvirran lukemiseksi osoitteessa www.siikkis.fi.

Se, että lehtemme tuottama sisältö on valtaosin maksullista, mahdollistaa lehden olemassaolon: niin netin kuin printinkin tilausmaksutuloilla maksetaan paino- ja jakelukustannuksia sekä lehden muita tekokustannuksia. Emme jaa netissä ilmaiseksi sellaisia uutisia ja juttuja, jotka ovat täysin lehden omaa sisältötuotantoa. Me tuotamme nettiin samalla tavalla kuin paperilehteenkin ainutlaatuista sisältöä, jonka pääsevät lukemaan tilaajamme eli maksavat asiakkaamme. Verkkopalvelussamme julkaistaan uutisia ja muita juttuja seitsemänä päivänä viikossa.

Verkkopalvelussa www.siikkis.fi on paljon myös ilmaista sisältöä kuten poliisi-, pelastuslaitos- ja muita viranomaisuutisia. Julkaisemme myös tiedotteita ja esimerkiksi kuntapäätöksiä ilman maksumuureja eli mainitsemianne lukkoja. Monenlaista perusuutisvirtaa on verkkopalvelussa kaikkien luettavissa. Myös esimerkiksi kaikki Ajatusvirta-palstan mielipiteet ja lukijoiden postit sekä kuvat ovat lukottomia.

Tarkoituksemme ei ole missään nimessä asettaa teitä lukijoita eriarvoiseen asemaan lukuoikeuksien suhteen, vaan kyse on pelisäännöistä: lehden maksava asiakas saa kaiken sisällön luettavakseen.

Muiden lehtien maksumuurilinjauksiin en voi ottaa kantaa, mutta yleisesti ottaen suomalaiset lehtitalot laittavat laajalti oman ainutlaatuisen sisältönsä maksullisten lukijatunnusten taakse.

Toivon, että liitytte lehtemme tilaajien piiriin, niin saatte täydet lukuoikeudet ja pääsette lukoista eroon. Mikäli luette lehteä verkossa jo nyt, huomaattehan, että Siikajokilaakson verkkopalvelun tilaushinta on hieman huokeampi kuin paperilehden sisältävä täystilaus. Verkkopalvelussa pääsette lukemaan jokaviikkoisen lehden näköislehtenä, joka on täysi kopio paperille painetusta lehdestä.

Elina Nuolioja

Päätoimittaja