Lukijalta
Mielipide

Vastine tohtori Ruopsan kir­joi­tuk­seen

Jari Ojala antaa vastinetta Jukka Ruopsan viime viikolla Siikajokilaaksossa julkaistuun mielipiteeseen.
Jari Ojala antaa vastinetta Jukka Ruopsan viime viikolla Siikajokilaaksossa julkaistuun mielipiteeseen.
Kuva: Vesa Joensuu/arkistokuva

Hyvin Ruopsa oli lainannut tekstiä asiakirjasta ”valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet”, joka ei kylläkään ole Siikajoen maankäyttöstrategia. Siikajoen maankäyttöstrategiassa seisoo kohdassa elinkeinot. ”Tuulivoiman rakentaminen ohjataan maakuntakaavan mukaisille alueille nyt tekeillä olevien tuulipuistojen lisäksi ”. Onkohan tämä asioiden vääristely nyt sitä KEPUlointia?

Enpä ole vielä nähnyt paikkaa, jossa näiden projektien takia olisi yleinen tie kunnostettu, paremminkin vanha tie on poljettu painavilla kuljetuksilla rikki, joka on sitten hätäisesti yritetty korjata. Alueen sisällä olevat yksityistiet ovatkin sitten oma tarinansa.

Ruopsalla tuntuu olevan hallussaan perussuomalaisten jäsenluettelo, koska hän on varma, että valittajat ovat perussuomalaisia. Voin kumota tohtorin väitteet luotettaviin lähteisiin perustuen, joten kyllä valittajat ovat aivan toisen puolueen jäseniä, jos yleensä kuuluvat mihinkään puolueeseen. Ovathan he tosin halutessaan tervetulleita perussuomalaisten riveihin!

Valituksen tekijöiden syyllistäminen on törkeää käytöstä luottamustehtävää hoitavalta henkilöltä. Valittaminen on kansalaisoikeus, kun tuntee tulleensa kohdelluksi väärin. Syyllistäminen kuvaa hyvin Ruopsan ja hänen puolueensa suhtautumista kuntalaisten mielipiteisiin ja oikeuksiin.

Jari OjalaValtuutettu Siikajoki, kunnanhallituksen jäsen, perussuomalainen