Vauva Ala-aho avasi Sii­ka­jo­ki­var­ren uuden vau­va­vuo­si­kym­me­nen

2020-vuosikymmenen ensimmäinen Siikajokivarren alueen vauva syntyi Ruukkiin Elina ja Antti Ala-ahon perheeseen.

Siikajoki/Ruukki
<p>Isoveli Akseli ja vanhemmat Elina ja Antti Ala-aho esittelevät ylpeänä ja onnellisena 1.1.2020 kello 1.41 syntynyttä tyttövauvaa. Vauva Ala-aho on ensimmäinen Siikajokivarteen 2020-luvulla syntynyt vauva. Ensimmäinen siikalatvanen syntyi tälle vuotta 4. tammikuuta ja Pyhännällä haikaraa odotetaan vasta helmikuussa.</p> Vauva Ala-ahon laskettuaika oli jo 17.  joulukuuta, mutta tyttö päätti syntyä vuoden ensimmäisenä päivänä. Äiti oli hankkinut jouluksi mekon, mutta sille tuli käyttöä vasta lehtikuvaan.
Isoveli Akseli ja vanhemmat Elina ja Antti Ala-aho esittelevät ylpeänä ja onnellisena 1.1.2020 kello 1.41 syntynyttä tyttövauvaa. Vauva Ala-aho on ensimmäinen Siikajokivarteen 2020-luvulla syntynyt vauva. Ensimmäinen siikalatvanen syntyi tälle vuotta 4. tammikuuta ja Pyhännällä haikaraa odotetaan vasta helmikuussa.
Isoveli Akseli ja vanhemmat Elina ja Antti Ala-aho esittelevät ylpeänä ja onnellisena 1.1.2020 kello 1.41 syntynyttä tyttövauvaa. Vauva Ala-aho on ensimmäinen Siikajokivarteen 2020-luvulla syntynyt vauva. Ensimmäinen siikalatvanen syntyi tälle vuotta 4. tammikuuta ja Pyhännällä haikaraa odotetaan vasta helmikuussa.
Kuva: Sari Kihnula

2020-vuosikymmenen ensimmäinen Siikajokivarren alueen vauva syntyi Ruukkiin Elina ja Antti Ala-ahon perheeseen. Siikalatvalla uuden vauvavuosikymmen avasi Kestilään 4. tammikuuta syntynyt vauva. Pyhännällä ensimmäinen laskettuaika on tälle vuodelle vasta helmikuun lopulla.

Lasketun ajan mentyä Elina Ala-aho ei ollut lainkaan yllättynyt, että vauva päätti viipyä masussa pidempään. Niin ovat tehneet myös vauvan isoveljet.

– Vauva oli selkeästi päättänyt syntyä uuden vuoden ja uuden vuosikymmenen puolella. Onhan se jännä, että hän on Siikajokivarressa, uuden vuosikymmenen ensimmäinen vauva, myhäilee Elina.

Varhain uuden vuoden puolella, keskiviikkona 1.1. syntyi prinsessa Ala-aho. Elina-äiti kuvailee synnytystä kohtuullisen helpoksi. Seuraavana päivänä vauvaa ihasteltiin sairaalassa jo koko perheen voimin. Vauva ja äiti olisivat päässeet jo torstaina kotiin, mutta vauvan lievän keltaisuuden vuoksi hän sai vuorokauden valohoitoa. Arvot laskivat hyvin niin, että kotiin pääsi reilun kahden vuorokauden ikäinen tyttö.

Elina-äiti arveli jo odotusaikana, että vatsassa kasvaa tyttövauva.

– Ajattelin, että tyttöä odotan. Pahoinvointi oli kokoaikaista kuvotusta, kun taas poikia odottaessa tuli äkillinen pahaolo, joka meni nopeasti ohi. Vauva myös reagoi kaikkeen liikkeillä voimakkaammin kuin veljensä.

Tyttö on kasvanut hyvin, kun äidinmaitoa riittää. Viimeisen viikon kuluessa hän oli kasvanut puoli kiloa. Akseli on omaksunut isoveljen roolin: hän suukottelee, silittelee ja halii vauvaa. Iso apu vanhemmille on, kun Akseli pitää huolen, että puhdas vaippa on vieressä, kun vaipparalli alkaa.

Koko juttu luettavissa 23.1. ilmestyneestä Siikajokilaaksosta.

Fakta

Vauva Ala-aho

Vanhemmat Elina (os. Lievonen) ja Antti Ala-aho.

Syntyi 1.1.2020 kello 01.41.

Laskettuaika oli 17.12.2019.

Ensimmäinen Siikajokivarteen 2020-luvulla syntynyt vauva.

Syntymäpaino 2,944 kg ja pituus 49 senttimetriä.

Täydensi syntymällään vanhempiensa perheonnea ja teki huhtikuussa kolme vuotta täyttävästä Akselista isoveljen.

Tyttövauva on luonteeltaan paljon vaativampi kuin isoveli oli vauvana. Maitoa on tultava heti, kun nälkä tuntuu. Ruokaa ja kuivan vaipan saatuaan tyytyväinen ja rauhallinen vauva. Nauttii sylissä olosta.

Kastejuhlaa vietetään maaliskuussa kotona perhejuhla järjestäen.