Pääkirjoitus
Tilaajille

Vielä ei ole aika huo­kais­ta

Alueellinen koordinaatioryhmä eli niin sanottu koronanyrkki tiedotti tiistaina, että koko Pohjois-Pohjanmaan alueella koronatilanne on kehittynyt hyvään suuntaan.

Koronanyrkin tiedotteen mukaan koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella ollaan koronavirusepidemian osalta niin hyvässä tilanteessa, että alueen on määritetty palanneen epidemian perustasolle. Nyt eletään epidemiatilanteen kolmiportaisella asteikolla lievimmällä tasolla. Tilanne on kehittynyt niin hyvään suuntaan, että koronarajoitusten hallittua purkua valmistellaan. Liikkeelle lähdetään lieventämällä yksityis- ja yleisötilaisuuksien osallistujamäärää niin, että uuden suosituksen mukaan yksityistilaisuuksien osallistujamäärä on nyt enintään kymmenen henkilöä, kun aikaisempi suositus on ollut kuusi henkilöä. Aluehallintovirasto valmistelee samaa suositusta myös yleisötilaisuuksiin.

Osallistujamäärän uudelleen tarkastelu on pieni lievennys rajoituksiin. Vielä ei ole aika lieventää muita suosituksia ja rajoituksia, vaan ne pidetään toistaiseksi ennallaan. Vasta ensi viikolla katsotaan voidaan julkisija tiloja avata ja ryhmäharrastus- ja etätyösuosituksia purkaa.