Vir­tuaa­li­set Su­vi­seu­rat avat­tiin aa­mu­päi­väl­lä – Seuroja voi seurata monilta eri ka­na­vil­ta netin kautta

Siikajokilaakso
Kesän 2020 Suviseurat järjestetään virtuaalisesti. Seuratunnus on tänä vuonna selkeä toteamus Matteuksen evankeliumista.
Kesän 2020 Suviseurat järjestetään virtuaalisesti. Seuratunnus on tänä vuonna selkeä toteamus Matteuksen evankeliumista.
Kuva: ARTTU ALASAARELA

Tämän vuoden virtuaaliset Suviseurat avattiin aamupäivällä. Tervehdyspuheessaan Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo puhui Jumalan tahdon toteutumisesta ja muistutti, että myös yhteiskunnalliset päättäjät ovat viime kädessä saaneet valtansa Jumalalta ja ovat myös toiminnastaan hänelle vastuussa.

Hän oli pahoillaan, että maallistuminen on heikentänyt yhteiskunnallisten päättäjien ymmärrystä tästä.

– Ei kannata kuitenkaan vain surkutella, sillä on paljon myös omassatunnossaan tarkkoja ja oikeudentuntoisia päättäjiä ja erilaisissa yhteiskunnan vastuutehtävissä toimivia, hän sanoi.

Keskitalo pohti, että seuratunnuksen rukous ”Tapahtukoon sinun tahtosi” on rohkea, koska Jumalan tahto voi olla erilainen kuin oma tahtomme.

Avaussanoissaan Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksenjohtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila puhui Matteuksen evankeliumin pohjalta. Tuossa tekstissä Jeesus kutsuu Matteus-nimistä tullimiestä seuraajakseen.

– Matteus nousi välittömästi ja lähti seuraamaan Jeesuksesta. Hän löysi armollisen Jumalan, kääntyi synnin tieltä taivastien kulkijaksi, Taskila sanoi.

Virtuaalisia suviseuroja voit seurata netin kautta muun muassa osoitteessa Kesäseuraradio.fi ja useilla somekanavilla muun muassa Kesäseuraradion Facebook ja Twitter sekä Suviseurojen Facebook, Instagram ja Twitter.