Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yhteen ylä­kou­luun

Opettajille opetusvelvollisuuden mukainen tuntimäärä sekä työskentely yhdellä koululla ja oppilaille pätevien aineenopettajien tarjoama opetus ovat perusteita Siikalatvan siirtymiselle yhden yläkoulun malliin. – Missä noin 160 oppilaan koulu sijaitsisi?

Tiedän koulutalon, jossa on väljiä luokkia ja jonne on kohtuullinen matka kaikilta kuntakulmilta. Talon taakse tosin on rakentumassa päiväkoti-alakoulu, joka on saanut rakennuslupansa sillä ehdoin, että tehtäisiin – tarvittavat puunkaadot. Uuden koulun vieressä on pikkulasten pihoiksi tilaa Kestipuiston ja lämpölaitoksen välillä. Kaikki kunnan yläkoululaiset taas mahtuisivat nykyisen koulun pihalle, jonne on sopinut 500 välitunnin viettäjääkin. Talon hoitokulut supistuvat, kun linja-autojen kääntymispaikaksi kaavailtu koulun asuntolaosa puretaan ja jos rakennuksen pohjoissiipi suljetaan vain ylläpitolämmitykseen ja -ilmastointiin.

Piippolan nuoret ovat vuosia sitten keksineet tien tuntemalleni koululle ja kulku kunnan eteläisimmästä osasta sinne jatkuu sitkeästi siitä huolimatta, että piipposten lähikoulupaikaksi on aiemmin päätetty Pulkkila.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.