Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Yksi jahti päät­tyi, toinen alkoi

Hirvenpyynnin etenemistä alueen riistanhoitoyhdistyksissä voi seurata tästä päivästä alkaen Siikkiksen verkkosivuilla julkaistavasta hirvilaskurista.

Susista on piisannut jälleen puhetta, harmia ja pelkoakin Siikajokilaakson levikkialueella. Yhtä sutta on ehditty tälle syksylle jo poikkeusluvalla pyytääkin.

Suomen riistakeskuksen myöntämä poikkeuslupa yhden suden ampumiseen merkittävän vahingon ennaltaehkäisemiseksi päättyy tänään keskiviikkona. Eilen tiistaina lehden mennessä painoon ei Pulkkilassa lammastilalla häiriköinyt susi ollut vielä jäänyt metsästäjien satimeen.

Viime viikon torstaina, ensimmäinen päivä syyskuuta, käynnistyi huomattavasti vaarallisemman eläimen, hirven, metsästys pellolta vahtimalla.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2021 Suomessa ajettiin kaikkiaan 1 680 hirvikolaria. Kun hirven kokoinen mötkäle jysähtää konepellille, on jälki lähes poikkeuksetta rumaa.

Syksyn hämärtyessä ja metsästäjien pistäessä riistaa liikekannalle tien päällä on syytä noudattaa aivan erityistä varovaisuutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.