Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Aika etsiä ke­sä­töi­tä

Piakkoin alkaa olla kiire hakea, jos tavoitteena on viettää ainakin osa kesästä kesätöitä tehden. Uutta on, että kesätyön hakuun voi saada hankkeen kautta apua.

Siikalatvan yläasteella järjestettiin laatuaan ensimmäinen tapahtuma, jossa yhdeksäsluokkalaiset saivat muutamassa tunnissa tuhdin tietopaketin siitä, millaista olisi opiskella lähialueen oppilaitoksissa. Tärkeä osa päivää oli antaa nuorille vinkkejä kesätöiden hakemiseen.

Kokemuksen rintaäänellä tilaisuudessa mukana olleet yrittäjät kannustivat nuoria olemaan oma-aloitteisia kesätöiden hakemisessa ja tuomaan rohkeasti esille oma osaaminen ja mielenkiinnon kohteet.

Kukaan ei ole seppä syntyessään, joten yrittäjät vakuuttivat, kuinka tekemällä oppii, kun asenne työntekoon on kohdillaan.

Tässä lehdessä Siikajokivarren kesätyötarjonnasta kertovasta artikkelista vahvistuu käsitys siitä, että harva työllistyy kesäksi TE-toimiston kautta kesätöitä hakien. Pohjois-Pohjanmaan TE-palveluihin ilmoitetaan vain murto-osa avoimista työpaikoista.

Uutta on, että Pyhännällä ja Siikalatvalla nuoria tuetaan kesätyön löytämisessä hanketoimijan voimin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.