Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Annatko pää­tös­val­lan Ouluun?

Lähipalvelujen saatavuus on tärkeää jokaiselle. Siikalatvalla on kuntaliitoksen jälkeen käyty paljon keskusteluja ja tehty päätöksiä, miten palvelut järjestetään. Nyt meillä alkaa toinen kierros palveluiden uusjaosta. Siikalatvan osalta edessä voi olla muutaman vuoden aikalisä, sillä ulkoistussopimus siirtyy uudelle toimijalle ja toiminta jatkunee hyvin samaan malliin sopimuksen kestoajan.

Siirtyminen aluemalliin on väistämätön. Väestön ikääntyminen, tasa-arvoisten palveluiden tuottaminen, työntekijöiden riittävyys ja talouden tasapainottaminen pakottavat toteuttamaan palvelut laajempina kokonaisuuksina. Keskusteluissa kuntalaisten kanssa on minulle tullut sellainen käsitys, että monet ajattelevat tämän sote-muutoksen ja uuden aluemalliratkaisun olevan täysin tarpeettoman ja turhan, että entiselläkin olisi pärjätty aivan hyvin. Mielestäni tällainen ajatus on tosiasioiden kieltämistä ja itsekeskeistä. Ajattelumalli johtaa hyvin herkästi luovuttamiseen, jätetään äänestämättä ja annetaan päätösvallan valua keskuksiin.

Työssäni Pulkkilan putkitehtaan järjestelmäasiantuntijana keskeisintä on tietojärjestelmien ja käytettävien sovelluksien kehittäminen ja niistä vastaaminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.