Pääkirjoitus
Tilaajille

Ar­vo­kas­ta ko­ti­seu­tu­työ­tä

Ilman talkooväkeä pitäjissä ei päästäisi nauttimaan monipuolisesta kyläpäiväviikkojen annista. Yhdistysvoimin pidetään yllä ja kunnostetaan kokonaisia pihapiirejä.

Pääkirjoitus

Siikajoen ja Siikalatvan kunnat ovat jo tämän kesän osalta luoneet raamit kyläpäivien vietolle. Ilman paikallisten yhdistysten, mutta ennen kaikkea aktiivisten kyläläisten panosta viikkojen ohjelma olisi ollut lyhyt viime viikkoina nähtyyn verrattuna. Siikajoella monipuoliseen ohjelmatarjontaan oli saatu mahdutettu hieno kattaus tapahtumia eri puolille kuntaa.

Siikalatvalla on jo koettu Kestilän, Piippolan ja Rantsilan pitäjäpäiväviikot. Tällä viikolla on Pulkkilan vuoro. Viikon ohjelmassa näkyy merkittävästi Pulkkilan Seuran rooli tapahtumajärjestäjänä. Pitäjäpäiväviikko alkoi jo kolmansilla Pulkkilan Seuran omistaman Turulan talon avajaisilla. Onnittelut Pulkkilaan kaikille, joilla on ollut sormensa pelissä talkootyöläisenä, hankkeen paikallisena rahoittajana ja taustavoimina! Turulan miljööstä on saatu upea kokonaisuus, kun rakennus ja pihapiiri on käyty viimeistä sopukkaa myöten kunnostuksessa läpi. Viime kesänä kamareiden lattioiden maalausurakkaa ja ulkorakennuksen kattotalkoita seuratessani en voinut kuin ihastella yhdessä tekemisen meininkiä.