Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Avoin kirje Py­hän­nän kun­ta­päät­tä­jil­le

Pyhännän Pyöriännevalle on suunnitteilla tuulivoima-alue, johon kuuluisi kymmeniä tuulivoimaloita korkeus max 320 metriä, yksikköteho 6-10 MW. Vaikutusalueella on vakituisia ja vapaa-ajan asuntoja sekä virkistyskäyttöön tarkoitettuja alueita. Tuulivoima-alue sekä sähkönsiirto muuttaisivat peruuttamattomasti alueen luontoa ja maisemaa. Ympäristö muuttuisi teollisuusalueeksi.

Tämän kokoluokan voimaloista aiheutuu monenlaista haittaa, joista ei ole vielä tarpeeksi tutkittua tietoa. Aikaisemmat tutkimustulokset haitoista perustuvat nyt suunnitteilla olevia pienempiin voimaloihin. Mittakaavakin voi hämärtyä, jos vertailukohtia ei ole. Mänty on noin 20 metriä, Näsinneula antennin kanssa 168 metriä, Eiffel-torni 301 metriä ja suunnitellut myllyt 320 metriä.

Toistaiseksi ei ole saatavilla luotettavia melumallinnoksia eikä visualisointeja tuulipuiston vaikutuksesta Tavastkengän ja Perukan alueeseen. Tunnustettu haitta on tuulipuistojen negatiivinen vaikutus televisio-, puhelin- ja nettiyhteyksiin. Perukan alueella on jo ennestään heikot yhteydet.

Haluamme Pyhännän kunnan toimivan kuntastrategiansa mukaisesti koko kunnan alueella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.