Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ely-kes­kus kokoaa työ­ryh­miä sel­vit­tä­mään Fen­no­voi­man hank­keen alas­ajon vai­ku­tuk­sia ja tar­vit­ta­via tu­ki­toi­mia

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus kokoaa viranomaisia ja Hanhikivi-hankkeen toimijoita selvittämään Fennovoiman ydinvoimalahankkeen alasajon vaikutuksia ja tarvittavien tukitoimien laajuutta. Tarkoituksena on löytää keinoja elinkeinoille ja työvoimalle aiheutuvien vaikutusten lieventämiseksi.

Ely-keskus ennakoi tiedotteessaan Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen alasajolla olevan merkittäviä suoria ja välillisiä vaikutuksia Pyhäjoen ja lähialueen elinkeinoille ja työllisyydelle. Vaikutusten odotetaan heijastuvan myös laajemmalle alueelle.

– Pyhäjoelle on perustettu ydinvoimalahankkeen aikana kymmeniä uusia yrityksiä sekä yritysten toimipisteitä. Osaan yrityksiä hankkeen alasajo vaikuttaa välittömästä, osaan viiveellä. Alueelle on muuttanut työntekijöitä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin, useat perheineen, ely-keskus toteaa.

Ely-keskuksen mukaan hankkeen alasajolla on vaikutuksia paitsi rakennushankkeessa suoraan työskenteleviin, myös merkittävästi alueen matkailu-, kaupan- ja palvelualan yrityksiin, perheisiin ja kuntien palveluihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.