Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Esa Lehto odotti tu­los­las­ken­nan loppuun ennen kuin uskoi lä­pi­me­noon – alue­val­tuu­te­tun roo­lis­sa maa­kun­nan asioi­hin pe­reh­ty­mään

Aluevaalien tuloslaskenta piti Esa Lehdon sykettä korkealla sunnuntaina. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ääntenlaskennan valmistuttua Lehto sai todeta pysyneensä listalla viimeisenä Keskustan listalta valituksi tulleista ehdokkaista.

Siikajoki/Paavola

Onnitteluviestejä kilahteli Esa Lehdon kännykkään sunnuntai-illan edetessä.

– Ei sitä uskaltanut itse uskoa ennen kuin puolen yön huiteilla, kun ääntenlaskentaprosentti oli sata. Kun äänistä oli laskettu 99,8 prosenttia, putosi Keskustalta vielä yksi paikka pois, kertoo Lehto.

Parin viimeisen Keskustan paikan tilanne eli pitkin iltaa. Lehto onnistui saamaan 20 äänen kaulan valtuustosta viimeisenä pudonneeseen oman puolueen ehdokkaaseen. Äänisaalis oli komeat 735 ääntä, joista 538 annettiin Siikajoella, 88 Oulusta, 31 Siikalatvalta ja 12  Kempeleestä. Lisäksi lukuisista kunnista tulleet hajaäänet varmistivat Paavolassa kotitilaansa viljelevän Esa Lehdon läpi menon.

Lehto palaa aktiiviseksi poliitikoksi noin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Hän oli Siikajoen kunnanvaltuustossa kaksi kautta johtaen samalla myös sivistyslautakuntaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.