Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Esi­kä­sit­te­ly­lai­tos hanke etenee Py­hän­näl­lä – u­ra­koit­si­jat on valittu ja maan­ra­ken­nus­työt al­ka­neet

Pyhännän tekninen lautakunta myönsi Pyhännän kunnalle rakennusluvan esikäsittelylaitosta varten. Puhdistamontien varteen rakennettava esikäsittelylaitos tulee toimimaan konttiratkaisulla. Kunnan yleiskaavassa tontti on varattu Ty-1 alueeksi ja alueelle saa sijoittaa kiertotaloustoimintaa, biokaasulaitoksia ja bioenergian tuotantoa.

Pyhäntä

Samaisessa kokouksessa Pyhännän tekninen lautakunta valitsi urakoitsijan esikäsittelylaitoksen sisäisen putkiston ja kentän hulevesijärjestelmän rakentamiseen. Rakentamisesta pyydettiin urakoitsijoilta tarjouksia ja niitä tuli yksi kappale Siikalatvan LVI Oy:ltä. Lautakunta päätti hyväksyä Siikalatvan LVI Oy:n tarjouksen.

Pyhännän kunnan rakennustarkastaja ja teknisen osaston päällikkö Timo Aitto-oja kertoo, että esikäsittelylaitoksen olisi tarkoitus olla toiminnassa vuoden 2024 syyskuun loppuun mennessä. Esikäsittelylaitos tulee myös olemaan niin sanotusti miehittämätön.

– Rakennuslupa on nyt hankkeelle myönnetty ja maanrakennustyöt on alkanut viemäreiden osalta. Maarakennustöitä tulee tekemään kuljetus Luttinen Pyhännältä, maanalaisia putkistoja urakoimaan valittiin Siikalatvan LVI Oy ja paineviemäreitä mitä on kaivettu, niin on hoitanut maanrakennus Pertti Kallinen Siikajoelta, Aitto-oja kommentoi.

Esikäsittelylaitteet tulevat laitokselle Owatec Oy:ltä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin