Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Esi­te­tyt väit­teet tut­ki­taan

Median huomio on kääntynyt Siikajoelle, kun Koulutuskeskus Brahe selvittää väitettyä eläinväkivaltaa Ruukin luonto- ja hevoskeskuksessa.

Muun muassa Siikajokilaakso sai viikonvaihteessa Koulutuskeskus Brahesta tiedotteen, jossa kolme opetustoiminnan hallinnosta Ruukin hevoskeskuksessa vastaavaa kertoi raamit, joiden puitteissa toimitaan perjantaina julki tulleen hevoskeskukseen kohdistuneen somekirjoittelun pohjalta. Tiedotteessa todetaan, että hevosten kaltoinkohtelusta ja hyvinvoinnista julki tuodut tiedot herättävät suurta huolta ja monenlaisia tunteita.

Esille tuotujen väitteiden todenperäisyys luvataan selvittää perusteellisesti.

– Eläinten hyvinvointi on yksi meidän opetuksen laadun tae. Emme hyväksy missään tiloissamme tapahtuvaa asiatonta käytöstä eläimiä kohtaa. Meillä on siihen nollatoleranssi. Eläinsuojelulaki velvoittaa meitä kaikkia huolehtimaan eläinten hyvinvoinnista ja kohtelemaan eläimiä hyvin. Me emme ainoastaan noudata tätä oikeudellista ohjetta, me kunnioitamme sitä, tiedotteessa lukee.

Neljä entistä luonto- ja hevoskeskuksen oppilasta kohdisti sosiaalisessa mediassa syytökset ravivalmentajaan ja tallimestariin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.