Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Lukijalta
Kolumni
Tilaajille

Jak­san­ko aina olla hyvä lä­him­mäi­nen?

Vietin kesälomani kesämökillä, niin kuin varmaan moni muukin suomalainen. Mökkeilyn loppuessa huomasin, että olin mökittynyt, epäsosiaalistunut ja melkein erakoitunut. Ihmisten keskuudessa työtä tekevänä on joskus ihan tarpeellista erakoitua, olla omien ajatusten kanssa ja suorastaan välttää ihmisiä. Samalla huomasin, että ystävät olivat kunnioittaneet haluani olla etäällä kaikesta. Mutta, loman lähestyessä loppuaan minulla oli mahdollisuus valita, että erakoituminen riittää, joten tavarat kasaan ja taas ihmisten pariin.

Tulevana viikonloppuna vietetään lähimmäisen päivää. Kristillisen näkemyksen mukaan kaikki ihmiset ovat lähimmäisiä toisilleen. Kaikkiin ihmisiin tulisi suhtautua lähimmäisinä ja Jeesuksen opetuksen mukaisesti ”rakastaa heitä kuin itseään”. Toimimme Jumalan rakkauden välikappaleena tehdessämme hyvää.

Entä mitä sitten, kun emme jaksakaan aina olla hyvä lähimmäinen? Onko silloin viisainta antaa itselle ja muille tilaa ja mahdollisuutta olla omissa oloissaan ja odottaa, että aika on taas kypsä lähimmäisestä huolehtimiselle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.