Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Jä­te­kul­je­tuk­set Kier­to­kaa­ren vas­tuul­le – urak­ka­kil­pai­lu­tus kul­je­tus­yri­tyk­sil­le on avattu

Jätelaki velvoittaa kaikki vähintään viiden asunnon kiinteistöt lisäämään jätteiden lajittelua. Kiinteistön omistaja ei enää kilpailuta jätteiden kuljetusta, vaan vastuu siirtyy Kiertokaarelle.
Jätelaki velvoittaa kaikki vähintään viiden asunnon kiinteistöt lisäämään jätteiden lajittelua. Kiinteistön omistaja ei enää kilpailuta jätteiden kuljetusta, vaan vastuu siirtyy Kiertokaarelle.
Kuva: Sari Junnonaho

Uusi jätelaki velvoittaa kunnat järjestämään biojätteen sekä kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten kuljetukset ensi heinäkuusta alkaen. Siikajoella jätekuljetuksista ryhtyy huolehtimaan Kiertokaari Oy, joka nyt on avannut kuljetusyrityksille urakkakilpailun.

Yritysten tulee jättää kuljetusurakoiden tarjoukset viimeistään tiistaina 4. huhtikuuta. Urakoitsijat valitaan huhtikuun loppuun mennessä. Kiertokaari on muodostanut urakka-alueet siten, että kaiken kokoiset kuljetusyritykset voivat jättää tarjouksensa.

Paikallinen jätehuoltoviranomainen päättää kuljetuksia koskevan jätetaksan touko–kesäkuussa.

Kiinteistön haltija ei enää itse valitse biojätteen ja pakkausjätteiden kuljetusyritystä Siikajoella, Raahessa, Lumijoella, Kempeleessä, Oulussa, Hailuodossa eikä Iissä. Kiertokaari kilpailuttaa kuljetukset keskitetysti sekä hoitaa kuljetusten laskutuksen ja jäte- ja asiakasneuvonnan.

Kiertokaaren tavoitteena on, ettei muutos näkyisi asiakkaalle.

– Alussa kuljetuksissa voi toki olla jonkin verran viivytyksiä, mutta pyrimme hoitamaan asiat kuntoon mahdollisimman pikaisesti. Olemme myös lisänneet henkilökuntaa, jotta voimme palvella asiakkaita laadukkaasti, kertoo Kiertokaaren logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä.

Kiertokaari Oy on kahdeksan kunnan omistama jäteyritys. Sen omistajiin kuuluu edellä mainittujen kuntien lisäksi vielä Pudasjärvi.

Yhtiö huolehtii toimialueensa kuntien jätteenkäsittelystä ja lajitteluneuvonnasta. Sillä on yhdeksän jätteen vastaanottopaikkaa, joista suurin Oulun Ruskossa. Siikajoen jäteasema on Yrityspuistossa.