Kaleva Media käyn­nis­tää yt-neu­vot­te­lut uu­dis­taak­seen toi­min­ta­mal­le­jaan

Kaleva Media ilmoitti tänään Kaleva365 Oy:ssa ja Pro Ratas Oy:ssa aloitettavista yhteistoimintaneuvotteluista. Siikajokilaakso kuuluu Kaleva Median lehtiperheeseen.
Kaleva Media ilmoitti tänään Kaleva365 Oy:ssa ja Pro Ratas Oy:ssa aloitettavista yhteistoimintaneuvotteluista. Siikajokilaakso kuuluu Kaleva Median lehtiperheeseen.
Kuva: Sari Kihnula

Kaleva Media aloittaa yhteistoimintaneuvottelut toimintamallien ja organisaation uudistamiseksi Kaleva365 Oy:ssa ja Pro Ratas Oy:ssa. Kaleva365 Oy:ssa neuvottelut koskevat sanomalehtien toimituksia, mainostuotantoa sekä painon ja jakelun esimiehiä. Pro Ratas Oy:ssa neuvottelut koskevat myyntiä, myynnin tukea ja hallintoa.

Kaleva365 Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään 20 hengen työsuhteen ehtojen muutokseen tai irtisanomiseen. Pro Ratas Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään seitsemän hengen työsuhteen ehtojen muutokseen, irtisanomiseen tai lomautukseen.

Muutosten taustalla vaikuttavat median digitalisoitumiskehitys, jota koronapandemia on entisestään nopeuttanut, sekä toimialalla tapahtuneet muutokset ja liiketoiminnan kannattavuushaasteet.

Neuvotteluissa käsiteltävillä toimintamallien muutoksilla ja organisaation uudistamisella pyritään varmistamaan laadukkaan paikallisen journalismin tekeminen toimituksissa.  Tavoitteena on saada muodostettua nykypäivän mediakulutukseen ja digitalisoituvan toimintaympäristön tuomiin muutoksiin tehokkaasti vastaava organisaatio. Samalla pyritään vahvistamaan Kaleva Median sanomalehtien keskinäistä toimituksellisesta yhteistyötä alueellisesti. Lehtinimikkeiden lakkauttamisia ei ole suunnitteilla.

Siikajokilaakson päätoimittajana tänään aloittanut Sari Kihnula painottaa, että toimintamallien uudistamisella ei tarkoiteta lehtien lakkauttamisia.

Paikallislehdet ja maakuntalehdet ovat  lukijakäyttäytymisen muutoksessa samassa tilanteessa.

– Lukijoidemme tapa käyttää sisältöjämme on ollut vahvassa muutoksessa, ja meiltä odotetaan entistä parempaa laatua myös digitaalisissa kanavissamme. Siihen panostaaksemme meidän on tarkasteltava koko toimintatapaamme ja työprosessejamme, joissa pyrimme digitaalisuuden lisäämiseen ja datan entistä parempaan hyödyntämiseen, sanoo Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen.​​​​​​​

Kaleva Median lehtiperheeseen kuuluvat Kaleva, Forum24, Oulu247, Lapin Kansa, Uusi Rovaniemi, Lounais-Lappi, Raahen Seutu, Raahelainen, Pyhäjokiseutu, Koillissanomat, Iijokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso ja Pudasjärvi-lehti. Myös ristikko- ja aikakauslehteä kustantava Kolmiokirja Oy, vaikuttajamarkkinointitoimisto Indieplace, digitaalisen markkinoinnin ja median asiantuntijayritys Pro Ratas sekä Suomen suurin paikallisten tarjousten markkinapaikka Offerilla ovat osa Kaleva Mediaa.