Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kan­na­hoi­dol­li­nen met­säs­tys pu­hut­taa – "­Suur­pe­dot on aina tun­tei­ta he­rät­tä­vä aihe ja niiden met­säs­tä­mi­nen ai­heut­taa mie­li­pi­tei­tä mo­lem­min puo­lin."

Suomen riistakeskuksen myöntämät ilveksen kannanhoidolliset poikkeusluvat ja yleisesti kannanhoidollinen metsästys on puhuttanut paljon lähi aikoina. Puhetta on herättänyt muun muassa se, että oliko 300 Riistakeskuksen myöntämää poikkeuslupaa ilveksen metsästykseen lainvastaisia.

Suomen riistakeskuksen myöntämien ilveksen poikkeuslupien määrä oli yli 12 prosenttia koko maan ilveskannasta. Perusteluina lupahakemuksissa oli käytetty esimerkiksi vahvaa ilveskantaa, koettiin, että ilvekset ovat menettäneet arkuuttaan tai ne vaikuttivat metsästäjien muiden saaliiden määrään.  Metsästyslaissa tai EU:n luontodirektiivissä ilveskannan runsastumista tai elinvoimaisuutta ei kuitenkaan mainita perusteluna poikkeuslupien myöntämisille.

Lisäksi Korkein hallinto-oikeus eli KHO antoi 30. lokakuuta ratkaisunsa viime vuonna valitetuista karhun kannanhoidollisista poikkeusluvista. KHO katsoi, että luvat oli myönnetty lainvastaisesti, eivätkä ne täyttäneet metsästyslaissa ja EU:n luontodirektiivissä säädettyjä perusteita. Riistakeskuksen päätöksillä oli sallittu yhteensä 111 karhun pyytäminen kannanhoidollisin perustein.

Riistakeskuksen myöntämät ilveksen poikkeusluvat ja yleisesti kannanhoidollinen metsästys on puhuttanut paljon lähi aikoina. Puhetta on herättänyt muun muassa se, että oliko 300 Riistakeskuksen myöntämää poikkeuslupaa ilveksen metsästykseen lainvastaisia. Arkistokuva.
Riistakeskuksen myöntämät ilveksen poikkeusluvat ja yleisesti kannanhoidollinen metsästys on puhuttanut paljon lähi aikoina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.