Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kan­nat­taa­ko tuu­li­voi­maa vastaan tais­tel­la?

Toimitukseen ottaa vuosittain tuulivoimarakentamisen johdosta yhteyttä vain muutama paikallinen. Yleensä henkilö on hanketta vastaan. Siikalatvalainen Petteri Alikoski on poikkeus: Hän ei ole kotikylälleen suunnitteilla olevaa hanketta vastaan, vaan tekee voitavansa paikallisten ja kuntapäättäjien herättelemiseksi. Yhden miehen liikkeen tavoite on, että Tuulikaarron puiston toteutuessa maanomistajat saisivat vuokrasopimuksissaan parhaan mahdollisen korvauksen.

Alikoski vaikuttaa jääneen ponnistelujensa kanssa yksin. Surullista on, että hankkeen aloitusvaiheessa paikallisten tietämys tuulivoimahankkeiden etenemisestä on ollut vielä sen verran vähäistä, että nimen maanvuokrasopimukseen laittamista ei ole ehkä harkittu riittävästi. On luultu, että on kiire. Ensimmäisessä mahdollisessa allekirjoitushetkessä on kuvailtu olleen lähes käsirysy, kun väki on kilpaillut, kuka saa allekirjoittaa ensimmäisenä.

MTK:n kenttäpäällikkö, metsäasiantuntija Markku Ekdahl arvioi, että todennäköistä on, että läheskään kaikki suunnitellut tuulipuistohankkeet eivät toteudu. Hänen näkemys on, että vain kolmasosan hankkeista on realistista toteutua lähemmän kymmenen vuoden aikana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.