Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Koulun pur­ku­suun­ni­tel­mat

Siikajokilaaksossa 16.3.2022 kerrottiin Piippolassa sijaitsevan Pentti Haanpään koulun purkamisesta ja parakkikoulun siirrosta sen tilalle.

Pöyristyttävä suunnitelma! Hyväkuntoisen koulun purkamista on mahdotonta hyväksyä - aikana, jolloin kestävää kehitystä ja vanhojen rakennusten arvostamista tulisi vaalia, hyvinvointialueiden myötä on tulossa isoja muutoksia, kuntien elinkeinoelämää tulisi vilkastuttaa, pakolaisia vastaanottaa ja niin edelleen.

Nyt avoimuutta kuntalaisille. Mitkä ovat arvioidut kustannukset koulun purkamisesta, jätteistä, parakin siirrosta, perustustöistä, vuokrakuluista ynnä muuta sellaista? Mitä muuta sillä rahalla voisi tehdä koulutuspuolella?

Valitettavasti Siikalatvan kylien suhteen tasapuolisuus ei ole toteutunut. Hallinnolliset palvelut on keskitetty Pulkkilaan ja terveyspalvelut Rantsilaan. Koulutuspalvelut on nyt syytä keskittää Piippolaan. Yläkoululaiset myös Pentti Haanpään koululle Rantsilan sijaan.

Säästöjä syntyisi esimerkiksi Haanpään koulun ja Jedun tehokkaasta tilankäytöstä, yhteisistä ruokailuista ja koulukyydityksistä peruskoululaisten ja 2.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.