Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kuu­lu­tuk­sia hyvä seurata

Järvikyläläisiltä on mennyt ohi Siikalatvan kunnan nettisivuilla olleet Mustalouheen liittyneet kuulutukset. Kyläläisille merkittävä maamerkki on muuttumassa murskeeksi, eikä asiaan ole huomattu reagoida.

Metsähallitus Metsätalous Oy on aloittamassa omistamansa alueen sisälle jäävällä Mustalouhen alueella kiviaineksen louhinnan. Maa-aines- ja ympäristölupapäätös on tehty Siikalatvan kunnan rakennus- ja ympäristölupalautakunnassa 30. kesäkuuta.

9.5. Siikalatvan kunnan verkkosivuille on ilmestynyt Kuulutus maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittelyhakemuksesta.

7.7. on julkaistu Yleinen tiedoksiantokuulutus maa-aines- ja ympäristölupapäätöksestä. Merkillepantavaa on, että kumpaisenkaan kuulutukseen ei ole liittynyt tarkennetta, mitä kyläkulmaa hakemus tai päätös koskee. Siikalatvalaisten tai yleensä Siikalatvan asioista kiinnostuneiden on pitänyt nähdä se vaiva, että on klikannut kuulutukset auki nähdäkseen, mistä asiasta on kyse.

Siikalatvan kunnan rakennustoimistossa otettiin rakentavana kehitysideana vastaan ehdotus, että jatkossa näiden kuulutusten perässä olisi lyhyt tarkenne, mitä asia koskee.

Koska asian valmistelu ei sitä vaatinut, ei Mustalouhen louhimista koskevaa hakemusta saatettu tietoon lehti-ilmoituksella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.