Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Lukijalta
Kolumni
Tilaajille

Lä­hi­pal­ve­lut on tur­vat­ta­va

Lähiviikkoina päätetään Pohteen aluehallituksessa hyvinvointialueen tarpeenmukaisista sote-keskuksista. Lausuntokierros on saanut kansalaiset, kyläyhdistykset, järjestöt, yrittäjät ja muut toimijat myös liikkeelle. Monesta suunnasta nouseva huoli lähipalvelujen säilymisestä on viestitetty lausuntoina Pohteen päättäjille.

Hyvinvointialueen palveluverkkosuunnitelman yhtenä kriteerinä on Pohteen Järjestämissuunnitelmassa hyväksytty periaate, jonka mukaan jokaisessa kunnassa on tarpeenmukainen sote-keskus. Periaatetta on sovellettu kuntakohtaisena enimmäismääränä lukuun ottamatta Oulua, jossa asuu puolet koko hyvinvointialueen väestöstä. Tämä johtaa epäoikeudenmukaiseen tilanteeseen, jossa erityisesti kuntaliitosten myötä terveysasemina jatkaneet lähipalvelut joutuvat arvioinnin kohteeksi. Näin esitetään huolimatta siitä, että muut kriteerit täyttyisivät hyvin, kuten väestöpohja ja ikärakenne, asiakaskäyntien määrät, toimivat tilat, julkisen liikenteen toimivuus sekä henkilöstön saatavuus.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin