Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Met­sä­pa­lo­vaa­ra on to­del­li­nen

Kevät on ollut kuiva niin, että puolessa Suomea oli vielä tiistaina voimassa metsäpalovaroitus. Sateet tuovat vain hetkellisen muutoksen.

Koko Pohjois-Pohjanmaalla oli vielä tiistaina voimassa Ilmatieteen laitoksen antama metsäpalovaroitus. Loppuviikolla saadaan sen verran sadetta, että varoituksen ennustetaan poistuvan muutamaksi päiväksi, mutta jo lauantaina oletetaan maaston olevan jälleen niin kuivaa, että metsäpalovaroitus palaa voimaan.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on sallittua vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen.

Avotulella tarkoitetaan nuotiota tai muuta vastaavaa tulen käyttöä, josta tuli voi päästä irti maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi.

Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää ilman maanomistajan lupaa. Avotulta ei myöskään saa sytyttää Ilmatieteen laitoksen antaman maastopalovaroituksen aikana tai jos olosuhteet ovat kuivuuden, tuulen tai muun syyn vuoksi sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.