Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Muo­vi­pak­kaus­ten kier­rät­tä­mi­ses­sä huomio määrän lisäksi laatuun – pu­ris­ti­miin eksynyt muun muassa muo­vi­esi­nei­tä

Muovipakkausten kierrättäminen on lisääntynyt Vestia Oy:n toimialueella taloyhtiöiden ja lajittelupihojen muovipakkausten erilliskeräyksen myötä. Keräilymäärien kasvaessa on muovipakkausten keräilyastioissa enemmän myös sinne kuulumatonta jätettä, joka vaikuttaa uusiokäyttöön päätyvän muovin määrään. Vääränlaisen muovin ja väärien jätteiden päätyminen muovipakkausten joukkoon on haasteena erityisesti Vestian lajittelupihoilla, joissa puristimiin on eksynyt muun muassa suuria muoviesineitä. Ongelman vähentämiseksi on lajittelupihojen puristimien suuaukkoja pienennetty ja lisätty lajitteluohjeistusta.

Kotitalouksien muovipakkauksia kerättiin Vestian toimialueella vuonna 2020 asukasta kohden 2,4 kiloa ja vuonna 2021 määrä oli 3,3 kiloa. Kierrätysmäärän suhteen suuntaus on hyvä, mutta tällä hetkellä muovia päätyy uusiokäyttöön Vestialta murto-osa.

– Elo-syyskuun aikana saimme lajittelupihoiltamme muovipakkauksia jatkojalostettavaksi 340 kiloa ja loput 10 480 kiloa jouduttiin toimittamaan jäte-energiaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.