Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Oulun po­lii­si­lai­tok­sen tietoon on tullut useita verk­ko­hui­jauk­sia – muista nämä kolme asiaa

Poliisi varoittaa huijauksista.
Poliisi varoittaa huijauksista.
Kuva: Heikki Uusitalo

Oulun poliisilaitos kertoo, että sen toimialueella on tullut viikonlopun aikana tietoon useita tapauksia, joissa pankin valesivun kautta on huijattu tai yritetty huijata rahaa. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan.

Poliisi kehottaa ihmisiä olevaan tarkkana verkossa asioidessaan. Verkkosivusto saattaa näyttää erehdyttävästi täysin aidolta pankin sivustolta.

Virkavalta sanoo, että on syytä tarkistaa, että hoitaa pankkiasioista varmasti oikean sivuston kautta. Erityisesti kannattaa tarkistaa osoitteen oikeellisuus, jos menee pankin sivuille hakukoneen kautta.

Poliisin mukaan rikoksia voidaan ehkäistä levittämällä tietoisuutta huijauksista ja keskustelemalla aiheesta oman lähipiirin kanssa.

Jos herää epäily siitä, että on joutunut huijatuksi, on tärkeää reagoida välittömästi. Ripeät alkutoimenpiteet parantavat poliisin mahdollisuuksia saada rahat palautettua sekä rikolliset kiinni.

– Kaikki kulunut aika auttaa rikoksentekijää ja hankaloittaa uhrin tilannetta. Varat siirtyvät eri tilien kautta nopeassa tahdissa Suomesta myös ulkomaille, jolloin poliisin tutkinnan työ hankaloituu, rikosylikomisario Janne Koskela sanoo tiedotteessa.

Ensimmäiseksi on syytä ottaa välittömästi yhteys omaan pankkiin ja kertoa huijausepäilystä. Pankkia kannattaa pyytää palauttamaan kaikki rahasiirrot ja sulkemaan tilit.

Poliisi antaa myös kolme ohjetta sille varalla, ettet ole täysin varma verkkopankin sivustosta tai tunnistuspyynnöstä.

Muista seuraavat:

1. Älä klikkaa

2. Älä anna

3. Älä luovuta