Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pöl­jäi­lyn ikävät seu­rauk­set

Siikalatvalla on sattunut monille harmia aiheuttavia tapauksia. Aiemmasta poiketen siilejä jää Pulkkilan taajamassa usein auton alle. Rantsilassa joudutaan turvaamaan yksityispihan rauha turvakameralla.

Pulkkilan Turulantiellä on jäänyt reilun viikon sisällä jonkin ajoneuvon alle kolme siiliä. Ajoneuvon ja luonnoneläimen välisiä onnettomuuksia sattuu, mutta näissä havereissa erikoista on, että aiemmin siilirikkaalla asuntoalueella ei ole vastaavaa sattunut. Rauhoitettuihin eläimiin kuuluvien siilien kohtalo on saanut useammat pohtimaan, ajaako joku tahallaan niiden päälle. Surullista on, että oletettavasti ainakin yksi menehtyneistä siileistä oli äitisiili, jonka poikaset odottavat turhaan hoitajaansa pesään.

Kyseessä voi olla sattuma, mutta jos kyseessä on tahallisuutta, ymmärtääkö tekijä, että rikkoo Suomen lakia. Siili on lain mukaan rauhoitettu eläin. Rauhoittaminen tarkoittaa sitä, että kyseisen lajin tahallinen vahingoittaminen tai häiritseminen on lain nojalla kielletty. Jos syyllistyy rauhoitetun lajin tahalliseen tappamiseen, joutuu korvaamaan valtiolle kyseisen lajin arvon, esimerkiksi siilin ohjearvo on 101 euroa.