Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Pureudu pai­kal­li­siin uu­ti­siin – tilaa Sii­ka­jo­ki­laak­son digi mak­sut­ta vii­kok­si. Katso vaikka viime vii­kol­ta Paa­vo­lan syys­mark­ki­noi­den ja Piip­po­lan Seot­sia­lais­ten videot ja kuvat

Kymmenet paikallislehdet ovat avanneet tänään maksuporttinsa tai näköislehtensä vapaasti luettaviksi.
Tempaus järjestetään tänään vietettävän lukutaitopäivän ja 15. syyskuuta olevan demokratian päivän välisellä viikolla.

Pureudu paikallisiin -kampanja tuo 8.–15. syyskuuta välisellä ajalla esiin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea.

Avoinna olevien lehtien linkit on koottu Uutismedian liiton verkkosivuille jonne pääset täältä 

– Paikallislehdet suojelevat demokratiaa ja tukevat lukutaitoa. Lukutaito antaa ihmisille valmiudet hankkia tietoa, ilmaista itseään ja osallistua yhteiskuntaan. Lukutaidon tavoin paikallislehti edistää paikallista demokratiaa ja yhteisöllisyyttä, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

Paikallislehti kertoo luotettavasti juuri siitä, mitä ympärillä tapahtuu. On tärkeä ymmärtää, miten asiat omassa kotikunnassa ja lähialueilla ovat. Pureudu paikallisiin -kampanjan aikana on myös kiinnostavaa päästä kurkkaamaan, mitä muualle Suomeen kuuluu paikallisella tasolla.

Siikajokilaakson digisisältöön pääset tutustumaan kirjautumalla täällä

– Jos et ole vielä Siikajokilaakson tilaaja, mutta haluat esimerkiksi nähdä, millaisia kuvia ja videoita jaoin verkkoon viime viikonvaihteessa Paavolan syysmarkkinoilta ja Piippolasta Seotsialaisista, kannattaa nyt kirjautua. Kirjautuen pääset seuraamaan viikon ajan toimituksemme Siikajoelta, Siikalatvalta ja Pyhännältä tuottamaa sisältöä, kertoo Siikajokilaakson päätoimittaja Sari Kihnula.