Py­hän­nän kont­to­ris­sa pa­la­taan vanhaan nor­maa­liin al­ku­syk­sys­tä – kesä mennään yhden kas­sa­päi­vän ryt­mil­lä

Pyhäntä
Keijo Posio on toiminut vuoden alusta Oulun Osuuspankin toimitusjohtajana. Oulun Osuuspankin Pyhännän konttorin kassapalvelut ovat olleet keväästä lähtien supistetut. Elokuun lopulla palataan normaaliin.
Keijo Posio on toiminut vuoden alusta Oulun Osuuspankin toimitusjohtajana.
Keijo Posio on toiminut vuoden alusta Oulun Osuuspankin toimitusjohtajana.
Kuva: Markku Hyttinen

Kun palveluita kavennetaan, asiakkaalla ei ole tapana hurrata. Näin on käynyt kevään ja kesän aikana Pyhännällä, jossa Oulun Osuuspankki pudotti kassapalvelupäivät kahdesta yhteen per viikko. Muutos tehtiin koronaepidemian vuoksi ja tarkoitus on mennä kesän läpi nykyisellä järjestelyllä, eli kassapalvelut ovat auki torstaisin kello 9.30–12. Elokuun viimeinen päivä palataan taas vanhaan, kahden kassapalvelupäivän viikkorytmiin – sillä varauksella, ettei koronavirus palaa toiselle kierrokselle.

Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio myöntää, että pyhäntäläisten antama palaute on ollut kevään ja alkukesän aikana tulikivenkatkuista.

Lyhykäisyydessään Posion viesti pyhäntäläisille on kuitenkin se, ettei pankkia olla lakkauttamassa, ja kassapalvelua tehdään nyt ja tulevaisuudessa. Koronaviruksen vuoksi oli kuitenkin ohjattava palvelua verkkoon, jotta yleinen turvallisuustilanne säilyy niin hyvänä kuin se ylipäätään oli mahdollista.

Toimitusjohtaja Posio aloitti nykyisessä tehtävässään vuoden alussa, joten täkäläisille mies ei varmaan ole vielä kovinkaan tuttu. Ouluun Posio tuli Rovaniemeltä, mutta hän pitää itseään Oulun Osuuspankin kasvattina.

– Työskentelin Oulussa kahdeksan vuotta ennen kuin siirryin Lappiin. Nyt palasin tavallaan kasvattajaseuraani. Ouluun oli hyvä tulla, sillä pohjoispohjalainen mentaliteetti on hyvin pitkälti sama kuin pohjoisessa yleensä. Vastaanotto on ollut hyvä ja ihmisten kanssa tulee luontevasti juttuun.

Juttu luettavissa kokonaisuudessaan 9.7. ilmestyneestä Siikajokilaaksosta.