Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Py­hän­nän kun­nan­hal­li­tus antoi vas­tauk­sen hal­lin­to-oi­keu­del­le – ­hen­ki­lös­tö- ja ta­lous­joh­ta­jak­si va­lit­tiin pätevin

Pyhäntä

– Hakijoita oli 12, kun henkilöstö- ja talousjohtajan virkaan haettiin tekijää. Haastatteluun kutsuttiin kolme henkilöä vähän erilaisilla koulutus- ja kokemusprofiileilla. Meillä oli valintatyöryhmä, joka teki ansiovertailun ja esitti Milla Threlfallin valittavaksi tehtävään. Kunnanhallitus valitsi hänet yksimielisesti virkaan, avaa Pyhännän kunnanjohtaja Ismo Mäkeläinen henkilöstö- ja talousjohtajan valintaprosessia.

Valinnan jälkeen kuntaan tuli virkaan valitsematta jääneeltä kauppatieteiden maisteri Joel Tölliltä oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuksen kunnanhallitus käsitteli kesäkuussa ja antoi valituksen tehneelle Töllille vastauksen.

– Tölli ei ollut vastaukseen tyytyväinen ja on vienyt asian hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus on pyytänyt Pyhännän kunnalta lausuntoa valitukseen liittyen. Maanantaina on hallinto-oikeudelle yksimielisesti annettu vastaus kunnanhallituksessa.

Ismo Mäkeläinen painottaa, että asiaan liittyneet päätökset ovat olleet kunnassa yksimielisiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.