Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pyö­riän­ne­van ad­res­sin al­le­kir­joit­ta­neet lait­ta­vat päät­tä­jien arvot pun­ta­riin – kunta tar­vit­see kiin­teis­tö­ve­ro­tu­lo­ja muun muassa uuden ylä­kou­lun ra­ken­ta­mi­seen

Adressit.com -palvelussa on avoinna vetoomus, jonka toivotaan vaikuttavan Pyhännän kuntapäättäjiin niin, että Pyöriännevan tuulivoima-aluetta ei kaavoiteta eikä rakenneta.

Pyhäntä

Adressin takana on Tavastkengällä asuvien, lomailevien tai muuten kylää tärkeänä pitävien joukko. He yhdistivät jo viime vuoden lopulla voimansa laatien yhdessä muistutuksen Pyöriännevan ympäristövaikutusten arviointikertomuksesta.

Winda Energy Oy suunnittelee rakentavansa Tavastkengän Perukalle enintään 31 voimalaa käsittävän puiston, jossa voimaloiden kokonaiskorkeus olisi enintään 320 metriä.

– Adressin tekeminen on tapa vaikuttaa. Tästä asiasta päätetään aikanaan Pyhännän kunnanvaltuustossa. Jotta valtuutetuilla olisi kaikki tieto käytettävissä, tarvitaan toimenpiteitä, toteaa Leena-Kaisa Heikkinen.

– Edellisessä hankkeen yleisötilaisuudessa sivukorvalla kuulin, että päättäjille ei ole tullut vastustusta tätä hanketta kohtaan, ihmettelee Elina Mastokangas.

Mastokangas kokee, että kun asiasta jätetään adressin muodossa sähköpostia kuntapäättäjille, on siinä mustana valkealla kaikkien heidän mielipiteensä, jotka ovat adressin laatineiden kanssa yhtä mieltä, että hanketta ei pitäisi edistää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.