Siikajokilaakson nro 1: Sii­ka­jo­ki­laak­soa jul­kais­tu 55 vuotta – ver­kos­sa luet­ta­vis­sa en­sim­mäi­nen Sii­ka­jo­ki­laak­so

Ras­kaa­na oleva voi ha­lu­tes­saan ottaa ko­ro­na­ro­kot­teen – THL oh­jeis­ti myös ro­kot­tei­den samaan aikaan an­ta­mi­ses­ta

Siikajokilaakso
Raskaus ei ole este koronarokotteen ottamiselle. THL on ohjeistanut myös, että rokote voidaan antaa samanaikaisesti muun rokotteen kanssa.
Raskaus ei ole este koronarokotteen ottamiselle. THL on ohjeistanut myös, että rokote voidaan antaa samanaikaisesti muun rokotteen kanssa.
Kuva: Sari Kihnula

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on ohjeistanut terveydenhuollon työntekijöitä rokotusten varoajoista. THL:n mukaan kaikkia Suomessa käytettäviä koronarokotteita voi antaa samaan aikaan muiden rokotteiden kanssa, normaalien rokotusohjeiden mukaisesti. Kaikki rokotteet lasketaan rokotteiksi, jotka eivät sisällä eläviä heikennettyjä taudinaiheuttajia. Rokotteita on annettu satoja miljoonia annoksia ja käyttökokemusta on kertynyt jo niin paljon, että varoaikaa ei enää tarvita. THL aikoo tiedotti yleisesti asiasta tiistaina 1. kesäkuuta.

Raskaana oleva voi halutessaan ottaa koronarokotteen. THL:n mukaan ennen raskautta aloitetun rokotussarjan toisen annoksen voi myös antaa raskauden aikana.

Raskaana olevan rokotusta tulee erityisesti harkita, jos äidillä on perustautinsa vuoksi suurentunut riski sairastua vakavaan koronavirustautiin. Rokotusta tulee harkita myös, jos raskaana olevalla on suurentunut riski altistua työssään koronavirukselle.

Kokemusta ja systemaattista tutkimustietoa raskaana olevien rokottamisesta on tällä hetkellä niukasti, mutta kertynyt tutkimustieto ja käyttökokemus eivät anna viitteitä turvallisuushuolista.