Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Re­sep­til­lä voi määrätä lii­kun­taa

Liikunta mainitaan lukuisien sairauksien Käypä hoito -suosituksissa keskeisenä hoitomuotona joko yksin tai yhdistettynä muihin hoitomuotoihin. Liike on sanonnan mukaisesti hyvä lääke.

Lääkäri määrää muun muassa lääkehoitoa, mutta myös liikuntaa voi määrätä reseptillä. Käypä hoito -sivusto kertoo, että kansainvälisten kokemusten rohkaisemana Suomessa toteutettiin vuosina 2001–2004 Liikkumisresepti-hanke.
Liikkumisresepti on nimensä mukaisesti lääkärin määräämä resepti liikkumiseen. Hankkeessa pyrittiin lisäämään lääkäreiden liikuntaneuvontaa perusterveydenhuollossa ja siten edistämään etenkin terveydellisiin riskiryhmiin kuuluvien potilaiden liikkumista.

Suomalaistutkijat löysivät vastikään mullistavan löydön, joka jo yksissään voi motivoida liikkumaan. Turun Sanomat uutisoi toukokuussa, että Turun yliopistossa tehdyssä kahdessa tutkimuksessa todettiin, että jo lyhyt liikuntasuoritus lisää elimistön puolustussolujen määrää syöpäpotilaiden verenkierrossa parantaen näin mahdollisesti potilaan ennustetta. Jo 10 minuutin kuntopyörällä polkeminen vaikutti positiivisesti syöpää sairastavan elimistössä.

Fakta

Liikuntaresepti

Suomessa toteutettiin vuosina 2001–2004 Liikkumisresepti-hanke.

Toimijatahoina olivat Suomen Reumaliitto, Jyväskylän yliopiston Terveyden edistämisen tutkimuskeskus, Kunnossa kaiken ikää -ohjelma, Suomen Sydänliitto, Suomen Lääkäriliitto ja UKK-instituutti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.