Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Ruo­ka­hä­vi­kis­tä kol­man­nes ko­ti­ta­louk­sis­ta

Ruokahävikkiä muodostuu niin ravitsemuspalveluissa, kaupoissa, teollisuudessa ja alkutuotannossa kuin kotitalouksissa. Kuluttajaliiton mukaan koko ruokaketjun hävikin arvioidaan olevan noin 360 miljoonaa kiloa vuosittain.

Kotitalouksien osuus ruokaketjun ruokahävikistä on suurin, peräti yli kolmasosa. Kotitalouksissa muodostuu ruokahävikkiä yli 100 miljoonaa kiloa vuosittain.

– Olen yllättynyt, että kotitalouksissa syntyy näin paljon ruokahävikkiä. 33 prosenttia ruokahävikistä on kotitalouksista, raahelainen Paula Pirinen, 82, ihmettelee.

Esimerkiksi elintarviketeollisuuden osuus hävikistä ruokaketjussa on 23, ravitsemuspalveluiden 17 ja kaupan 16 prosenttia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.