Rys­sän­kaal­ta ja kus kusia

Revonlahden maa- ja kotitalousnaisten ruokakurssilla nauru oli herkässä, kun kokattiin kasviksista. Ajatus vihannesten ja juuresten tylsyydestä kumoutui kurssilla.

Revonlahden maa- ja kotitalousnaisten ruokakurssilla nauru oli herkässä, kun kokattiin kasviksista. Ajatus vihannesten ja juuresten tylsyydestä kumoutui kurssilla.

Tilaajille
Tilaajille
Siikajoki

Paljastettakoon lukijoille heti aluksi, että otsikon kulmakarvoja kohottava kaali on oikeasti kyssäkaali. Makeat naurut aiheuttanut nimimuunnos on peräisin kasvisruokakurssille osallistuneen Merja Kujansuun muisteluista. Koulukaveri kuuli kasviksen nimen väärin ja muunnos jäi elämään omaa elämäänsä.

– Kurssit ovat myös yhdessä tekemistä, muistutti ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas Oulun maa- ja kotitalousnaisista.

Idea on, että ryhmissä tehdään koko kattaus alkupaloista pää- ja jälkiruokiin ja päätteeksi maistellaan herkkuja.

Kolmen sukupolven kasviskurssilaisia. Anne Kujansuu (keskellä) oli hakemassa monipuolisuutta kasvisresepteihinsä. Isotäti Eini Stjerna (vas.) ja äiti Merja Kujansuu osallistuivat myös aiemmin järjestetylle riistaruokakurssille.
Kolmen sukupolven kasviskurssilaisia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.