6. jou­lu­kuu­ta Sii­ka­jo­ki­laak­so il­mes­tyi nä­köis­leh­te­nä – linkki uu­sim­paan lehteen löytyy myös täältä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Sii­ka­jo­ki­laak­so on ehdolla vuoden pai­kal­lis­me­diak­si – pal­kin­not jaetaan ensi vii­kol­la Hel­sin­gis­sä

Ruukki/Siikajoki
Siikajokilaakso on ehdolla vuoden parhaaksi paikallismediaksi. Paperisen lehden lisäksi tuomaristo arvioi lehden digisovellusta.
Siikajokilaakso on ehdolla vuoden parhaaksi paikallismediaksi. Paperisen lehden lisäksi tuomaristo arvioi lehden digisovellusta.
Kuva: Sari Kihnula

Vuoden paikallismedia 2023 -kilpailun finalistit on valittu. Siikajokilaakso on ehdolla vuoden paikallismediaksi sarjassa, jossa kilpailevat kerran viikossa painettuna ilmestyvät lehdet, joiden toimituksellinen henkilöstö on enemmän kuin kaksi henkilöä.

Sarjan finalistien joukossa on Kaleva Median lehdistä myös Iijokiseutu ja Rantalakeus. Viisikon muut lehdet ovat Sydän-Satakunta ja Tyrvään Sanomat.

Kilpailu on jaettu kolmeen sarjaan lehtien ilmestymispäivien ja toimituksellisen henkilöstön määrän mukaan. Kussakin sarjassa loppusuoralle ylsi viisi lehteä.

Ykkössarjassa kilpailevat kerran viikossa painettuna ilmestyvät lehdet, joiden toimituksellinen henkilöstö on enintään kaksi henkilöä. Viisikossa ovat mukana Janakkalan Sanomat, Jurvan Sanomat, Kalajokiseutu, Perhonjokilaakso ja Rannikkoseutu

Kolmossarjassa kilpailevat kaksi kertaa viikossa tai useammin painettuna ilmestyvät lehdet. Sarjan viisi parasta  lehteä ovat Koillissanomat, Nokian Uutiset, Suur-Keuruu, Valkeakosken Sanomat ja Ylä-Karjala. Myös Koillissanomat kuuluu Kaleva Median lehtiperheeseen.

Voittajat, Vuoden paikallismediat 2023, julkistetaan 16. marraskuuta Suurilla Lehtipäivillä Helsingissä. Lehtien kärkikolmikoiden lisäksi palkitaan parhaat paikallislehtijutut kahdessa sarjassa.

– Vuoden paikallismedia -kilpailu tuo esiin sen, miten kattava ja omalle alueelleen omistautunut paikallislehdistö Suomessa on. Paikallismedioilla on merkittävä rooli niin omissa yhteisöissään kuin paikallisdemokratian toteutumisessa. Paikallismedioiden tulevaisuuden turvaaminen on tärkeää ja vaatii aktiivisia tekoja, meiltä kaikilta, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen sanoo tiedotteessa.

Uutismedian liiton järjestämään Vuoden paikallismedia -kilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 75 lehteä. Tuomaroinnista vastasivat Jyväskylän yliopiston journalistiikan ja suomen kielen opiskelijat ohjaajinaan Lauri Haapanen ja Ville Manninen sekä päätoimittajat Sanni Aho Perhonjokilaaksosta, Marina Holmberg Västra Nylandista ja Annika Tiitto Kalajokiseudusta.

Suurilla Lehtipäivillä palkitaan myös kaupunkilehtien parhaimmisto.