Tilaajille

Sii­ka­lat­van kunta maksaa 40 000 euron kor­vauk­sen – va­hin­gon­kor­vauk­sen ehtona vaa­teis­ta luo­pu­mi­nen

Siikalatva
Siikalatvan kunnan ja kolmen taksiautoilijan välinen kiista ratkesi neuvotteluteitse.
Siikalatvan kunnan ja kolmen taksiautoilijan välinen kiista ratkesi neuvotteluteitse.
Kuva: Sari Kihnula/arkisto

Siikalatvan kunta maksaa yhteensä 40 000 euron vahingonkorvauksen kolmelle taksiautoilijalle. Päätös taksiautoilijoiden esittämään korvausvaatimukseen suostumiseen pohjautuu oikaisuvaatimukseen, jonka taksarit ovat tehneet Siikalatvan kunnan päätöksistä koskien muutosta lukiolaisten kuljetusratkaisuihin ja optiovuoden käyttämättä jättämistä.

Kunnanhallitus päätti, että Raimo Soppelan taksiyritykselle maksetaan 20 000 euroa ja Taksi Ahti Kylmäsen ja Eksan Taksin yhteenliittymän kummallekin osapuolelle 10 000 euroa eli yhteensä 20 000 euroa. Vahingonkorvaus maksetaan sillä ehdolla, että oikaisuvaatimuksen tekijät luopuvat kyseisessä asiassa kaikista vaateistaan kuntaa kohtaan.

Korvaus on autoilijoille hyvitystä sekä keväällä kesken sopimuskauden koronatilanteen vuoksi yrittäjille tulleesta haitasta sekä kuljetussopimuksen optiovuoden käyttämättä jättämisestä. Siikalatvan koulujen ovien sulkeuduttua keväällä koronatilanteen vuoksi, isommille liikennöitsijöille maksettiin sopimuskauden hinta, vaikka ajoja ei ollut. Takseille ei ajamatta jääneistä ajoista korvausta maksettu, koska laskutus perustui päiväkohtaiseen hintaan.

Osaltaan korvausvaatimuksen esittäminen oli perusteltua, koska kuljetussopimuksiin tehtyjen muutosten kunnan luottamuselimissä päättämisessä ja päätöksistä yrittäjille tiedottamisessa oli  tapahtunut useita virheitä. Kunnanhallitus päätti huhtikuussa, että lukiolaisten kuljetukset siirretään olemassa oleville runkoreiteille. Sittemmin asiaa käsiteltiin myös sivistyslautakunnassa.

–Lautakunta päätti yksimielisesti, että optiovuodet käytetään, mutta ajoja ei ollut, koska lukiolaisten kuljetus oli sovitettu runkolinjoille. Vasta syyskuun lopussa asiaan palattin sivistyslautakunnassa, joka teki päätöksen, ettei optiovuotta käytetäkkään, valaisee Raimo Soppela tapahtumaketjua.

Juttua korjattu 15.12. kello 10.30 tarkentaen, että takseille korvaus on sovittu päiväkohtaisesti, ei kilometriveloituksella. Kello 11.15 lisäyksenä  Raimo Soppelan kommentti.