Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Sii­ka­jo­ki­laak­so tästä!

Sii­ka­lat­van Yrit­tä­jä­yh­dis­tys palk­ka­si työn­te­ki­jän

Siikalatvan Yrittäjäyhdistys on palkannut Sari Leppikankaan toimistotehtäviin. Jäsenrekisterin ajan tasalle saatuaan hän aloittaa soittorumban ja lähestyy jäsenistöä muutaman kysymyksen esittäen.
Siikalatvan Yrittäjäyhdistys on palkannut Sari Leppikankaan toimistotehtäviin. Jäsenrekisterin ajan tasalle saatuaan hän aloittaa soittorumban ja lähestyy jäsenistöä muutaman kysymyksen esittäen.
Kuva: Sari Junnonaho

Siikalatvan Yrittäjäyhdistys on palkannut ensimmäisen työntekijän. Toimistotöihin keskittyvä Sari Leppikangas aloitti lokakuun alussa, kolmen kuukauden mittaiseksi sovitun työrupeaman päivittämällä yhdistyksen jäsenrekisteritietoja. Yhdistyksen jäsen kerrallaan Leppikangas tarkistaa, että niin puhelinnumero, osoite kuin sähköpostiyhteystiedot ovat ajan tasalla.

Puhelinnumerot pääsevät pian käyttöön, kun Sari Leppikangas lähestyy jokaista yhdistyksen jäsentä. Puhelun tarkoituksen on muutaman, yhdessä yhdistyksen hallituksen jäsenten kanssa mietityn kysymyksen myötä selvittää, mitä jäsenet odottavat yhdistykseltään. Vinkkejä kysytään myös yrittäjiä kiinnostavasta toiminnasta.

Mikä houkuttaisi?

Siikalatvan Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Tanja Heikkonen arvioi, että ajan muuttuessa myös yhdistyksen on hyvä tarkistaa perinteisiä toimintatapojaan.

Yhdistyksen tärkein palvelu jäsenilleen on jatkossakin edunvalvonta

Kun jäsenistön kuulumiset on saatu koostettua yhteenvedoksi, lähestyy Sari Leppikangas puhelimitse yhdistyksen toimialueella Pyhännällä ja Siikalatvalla toimivia yrityksiä jotka eivät vielä ole yhdistyksen jäseniä. Heiltä kysytään muun muassa, mikä houkuttaisi liittymään yhdistyksen jäseneksi.

Sari Leppikankaalle järjestyi viihtyisä toimistotila Pulkkilan vanhan kunnantalon yläkerrasta. Siikalatvan kunta antoi tilan käyttöön, koska kysely antaa informaatiota myös kunnalle.

Selkäsairauden vuoksi pitkään työttömänä ollut Leppikangas iloitsee mahdollisuudesta päästä palkkatöihin, kolmipäiväistä työviikkoa tekemään.

– Olen ollut noin vuoden Siikalatvan kunnalla työkokeilujaksolla, jossa huomasin, että selkä kestää istumatyön, kertoo Sari Leppikangas.

Palkkatuki mahdollisti

Yrittäjäyhdistyksessä mietittiin syksyllä, josko hallituksen jäsenet järjestäisivät soittotalkoot ja lähestyisivät jäsenistöään kuulumisia kysellen. Porukalla todettiin, että itse kunkin aika on kortilla.

Hallitus tarttui innolla ajatukseen voida itsensä lisätyöllistämisen sijaan palkata SompaII-hankkeen kautta sata prosenttisella palkkatuella työntekijän hoitamaan jäsenrekisteripäivitys ja lähestymään yrittäjiä kysymyksin.

Ilman pitkäaikaistyöttömän palkkaamiseen yhdistykselle maksettavaa palkkatukea työntekijän palkkaaminen ei olisi ollut mahdollista.

– Asetettiin tavoitteeksi, että löydetään pitkäaikaistyötön, tekevä ihminen, joka pystyy työskentelemään itsenäisesti. Sari oli etsimämme henkilöi, kuvailee Tanja Heikkonen.

Heikkonen toivoo, että heidän ensimmäinen työntekijänsä saisi työstä muutakin kuin työn tekemisen ilon ja palkan.

– Toivotaan, että Sari hyötyisi tästä työstä niin, että hyvin tehty työ avaisi uusia portteja työelämään.

Mahdollista on, että työsuhde jatkuu ensivuoden puolella, mikäli tekemistä riittää.