Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tar­kas­tus­lau­ta­kun­ta teki useita nostoja – pa­ran­ta­mi­sen varaa muun muassa si­säi­sen val­von­nan ke­hit­tä­mi­ses­sä

Siikalatva

Siikalatvan tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Ilmari Ojakoski (sd.) teki kunnanvaltuustolle muutamia nostoja tarkastuslautakunnan Siikalatvan kunnan viime vuoden toiminnasta tekemästä arviointikertomuksesta.

Kunnan tunnettavuutta ei ole saatu parannettua tarkastuslautakunnan mielestä. Hankinta-asioiden hallinnassa on puutteita ja hankintaohje pitäisi löytyä kunnan nettisivujen säännöt ja ohjeet-osiosta.

Lisäksi lautakunta ilmaisi huolensa sisäisen valvonnan ohjeiden käytöstä. Siikalatvan kunnan sisäisen valvonnan ohjeet on hyväksytty kunnanhallituksessa elokuussa 2019. Tarkastuslautakunta toteaa että sisäisen valvonnan selonteon toimintakertomuksessa tulisi perustua järjestelmälliseen ja dokumentoituun valvontaprosessiin toimintayksikkötasolla sisäisen valvonnan ohjeitten mukaisesti. Sisäisen valvonnan yhteenvetoraportti on tekemättä.

Kunnan harteilla olevien vastuiden osalta tarkastuslautakunta on huolissaan kohonneesta riskitasosta Siklaelementit Oy:n Rantsilan tehtaan osalta. Kunta on takaajana kunnan kiinteistöyhtiö Tuohisentteri Oy:n lainassa, joka on käytetty vuokralle tehtyjen yritystilojen rakentamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.