Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Te­rä­aseet ki­mal­te­le­vat, säh­kö­sa­vu­ke tuok­suu, sa­la­ma­va­lot räp­säh­te­le­vät.

Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin Keskustanuoret eivät halua nuorten joutuvan pitämään luotiliivejä karkkihyllyillä. Nuoret kohtaavat julmaa väkivaltaa, uhkailua sekä varkauksia jokapäiväisissä arjen tilanteissa. Nuoret eivät enää uskalla pukea kalliita kesätyörahoilla hankittuja vaatteitaan, sillä vaatteita varastetaan jopa ihmisten päältä. Nuoret kantavat mukanaan jopa käsiaseita, joilla ovat valmiita vahingoittamaan ikätovereitaan. Kaiken lisäksi, nämä tilanteet taltioidaan sosiaaliseen mediaan nöyryyttääkseen uhria.

Nuorten pahoinvointi on merkki siitä, kuinka huonosti aikuiset ovat nuorten mielenterveyskriisiä hoitaneet. Hyvinvoivalla nuorella ei ole tarvetta kohdistaa väkivaltaa toisia ihmisiä kohtaan. Jatkuvilla leikkauksilla lasten ja  nuorten hyvinvointiin vaikeutetaan avun tarpeessa olevien pääsyä avun piiriin. Nuoret tarvitsevat apua ongelmiensa käsittelyyn, ei pelkkää vähättelyä ja hyssyttelyä.

Siksi Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin Keskustanuoret ehdottavat, että kouluihin tulisi pakolliset psykologin mielenterveystarkastukset kouluterveystarkastuksien yhteyteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.