Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Tilaajille

Te­ras­sil­ta töihin -kam­pan­ja tarjoaa apua, jos lo­ma­juo­mi­nen uhkaa jäädä päälle – Korkean riskin taso on ter­veil­lä työ­ikäi­sil­lä mie­hil­lä 23–24 annosta ja nai­sil­la 12–16 annosta vii­kos­sa

Moni juo kesällä ja loma-aikana enemmän alkoholia kuin muulloin. Kun arki alkaa, voi vähentäminen olla vaikeaa. Tämä näkyy myös Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n ylläpitämän Päihdeneuvontapuhelimen yhteydenotoissa. EHYTin Terassilta töihin -kampanja havahduttaa tarkkailemaan omaa juomista ja tarjoaa tukea arkeen palaamiseen. Päihdeneuvonnan päällikkö Kaisa Åberg kertoo tiedotteessa, että monen kostean viikon jälkeen arkeen palaaminen ei onnistukaan, vaan soittaja kertoo juovansa edelleen useana päivänä viikossa ja vaikka seuraavana päivänä olisi töitä.

Terassilta töihin -kampanja kannustaa tarkkailemaan omaa alkoholinkäyttöä ja antaa vinkkejä vähentämiseen. Kampanjan materiaaleihin kuuluu EHYTin julkaisema OttoMitta-sovellus alkoholinkäytön seurantaan ja alkoholinkäytön riskien tunnistamiseen. Sovellukseen syötetyn tiedon perusteella OttoMitta arvioi pidempiaikaisen alkoholinkäytön riskiprofiilia, ja antaa palautetta.